Vorbeam cu Ioana in drum spre Iasi despre diverse chestii legate de Internet, informatie si altele, scrie bogdan pe blogul sau.

Ea povestea despre Armenia, care in masurile de urgenta au blocat accesul la yahoo, youtube si alte servicii online. Evident ca Interneul aplicind principiile sale de retea stupida se scutura si a da la iveala solutii tehnice la blocaje.

Eu povesteam despre un caz interesant cu o banca din Elvetia, in care initial au incercat sa inchida un site de whistleblowers (avertizori de integritate - parca e traducerea in romana) care ar fi postat niste informatii considerate confidentiale de banca referitoare la niste spalari de bani prin contul bancii din Insulele Cayman.

Judecatorul a acceptat initiat cererea, si printr-o ciudata legatura cu Registrarul au suspendat domeniu. Reactia imediata a opiniei publice si a ONG-urilor a determinat revocarea ordinului, judecatorul admitind ca decizia a fost o greseala - acum stirea cu privire la existenta documentelor fiind de notorietatet publica.

Mai mult - banca elvetiana a scazut la bursa cu 4.8 procente si a renuntat la ideea de a mai inchide siteul.

Azi vorbesc cu Liviu la niste studenti si ajungem sa vorbim despre comentariile utilizatorilor asupra produselor lor - si despre anumite reactii la comentarii negative. Liviu ne da exemplul unui forum tert cu vreo 46 de pagini despre un anumit magazin, unde opiniile negative pot fi oricum publicate.

Il intreb repede daca nu s-au gindit(atunci cind lucra acolo) sa incerce sa inchida threadul respectiv.

Liviu se uita la mine de parca sunt de pe alta planeta si respinge ideea instinctual, explicind ca, de fapt, forumul le-a facut un bine - putind vedea direct care le sunt problemele si in cele din urma sa re-intoarca niste clienti nemultumiti.

Ideea tuturor celor 3 povesti (si mai sunt si altele similare) e una si aceeasi: informatia pe Internet este disponibila si va ramine asa, fie ca ne place sau nu. Totul este sa stim ce sa facem cu ea. Dar pentru asta trebuie sa intelegem principiul.

Comenteaza subiectul aici.