Yahoo a prezentat marti un plan strategic ce urmareste dublarea fluxului financiar operational al companiei in trei ani si obtinerea unor venituri de 8,8 miliarde dolari in 2010, scrie Reuters. Reprezentantii Yahoo spun in continuare ca oferta nesolicitata venita de la Microsoft subevalueaza mult Yahoo.

Planul prevede dublarea fluxului financiar operational al companiei in trei ani, de la 1,9 miliarde dolari anul trecut, la 3,7 miliarde dolari. In plus, compania vrea sa obtina in 2010 venituri de 8,8 miliarde dolari.

Liniile generale ale planului strategic au fost adoptate de consiliul de administratie al Yahoo inca din luna decembrie, inainte de oferta venita din partea Microsoft pe 1 februarie, au subliniat oficialii Yahoo.

Cei de la Yahoo au spus ca planul sustine ceea ce au spus in mod repetat: ca oferta Microsoft subevalueaza puternic compania.

In plus, Yahoo isi mentine prognozele financiare pentru primul trimestru din 2008 dar si pentru intreg anul.

"Yahoo este pozitionata pentru o crestere financiara accelerata, avem un brand puternic, o audienta globala uriasa si un model operational extrem de profitabil", a spus Jerry Yang, CEO al Yahoo.

Pentru 2008 Yahoo anticipeaza un castig de 43 de centi/actiune la o cifra de afaceri de 5,62 miliarde dolari. Compania are circa 14.000 de angajati.