Microsoft a pus la dispozitia publicului un update important al sistemului de operare Windows Vista. Service Pack 1 (SP1) aduce o serie de actualizari si remediaza probleme de securitate intalnite la varianta initiala a Vista, scrie AP.

Cei care au pe calculatoare sistemul Vista pot descarca SP1 de pe site-ul Microsoft.

Multe dintre remediile pe care SP 1 le aduce Vista au fost deja incluse in actualizarile lunare care au ajuns la utilizatorii Vista in intervalul de peste un an scurs dim momentul lansarii comerciale a noului sistem de operare al Microsoft. Compania spune ca prin SP1 Vista devine mai fiabil, mai sigur si mai performant.

Associated Press noteaza ca testele preliminare cu noul service pack au aratat imbunatatiri la copierea unor fisiere in retea, dar si la rularea de jocuri care nu erau destinate Vista.

Producatorul a anuntat ca un numar de programe nu vor functiona, sau o vor face ineficient, dupa instalarea SP1. Vor fi blocate, din motive de fiabilitate, cateva aplicatii printre care si BitDefender Antivirus 10 (o versiune mai veche a softului romanesc),

Site-ul C NET France scrie ca SP1 este disponibil pentru inceput in cinci limbi: engleza, franceza, germana, spaniola si japoneza, iar update-ul are 434 MB. Instalarea dureaza, in functie de configuratie, intre una si doua ore. Din aprilie, SP1 va fi disponibil si pentru cei care si-au programat PC-urile sa faca update-uri automate. Tot atunci, SP1 va fi disponibil in alte 31 de limbi.

Retailer-ul web Amazon a inceput distribuirea SP1 in versiune "la cutie".

"Microsoft ne-a obisnuit sa nu cumparam un nou sistem de operare pana la aparitia primului service pack", spune un analist citat de Seattle Times. El a adaugat ca acum, dupa aparitia service pack "oamenii nu se vor indragosti subit de Windows, insa rezervele pe care le mai aveau din cauza codul prea nou sau prea putin testat, ar trebui sa dispara".

Revista PC World nota, dupa testarea SP1, ca Microsoft exagereaza cand spune ca service-pack-ul amelioreaza in mod semnificativ sistemul. Publicatia spune ca a gasit segmente unde lucrurile merg mai bine, dar si unele in care se inregistreaza mici regrese