Compania de servicii financiare Citigroup crede ca Microsoft va imbunatati oferta de 31 dolari/actiuni facuta Yahoo si a modificat recomandarea pentru actiunile Yahoo de la mentinere in portofoliu (hold), la acumulare (buy), informeaza Reuters.

Citigroup a modificat tinta de pret pentru actiunile Yahoo, de la 31 dolari in prezent, la 34 dolari si considera ca Microsoft nu va renunta la oferta si este dornica si capabila sa dea mai mult pentru a putea cumpara Yahoo.

"Desi in continuare nu vedem un posibil rival pentru Microsoft in lupta pentru Yahoo, credem ca Yahoo cauta foarte hotarata alternative", spune analistul Mark Mahaney, citat de Reuters. O posibilitate ar fi o fuziune cu Time Warner, in urma careia divizia AOL ar urma sa fie integrata in Yahoo, in schimbul unui pachet de actiuni pe care Time Warner sa-l detina la aceasta. Analistul crede ca aceasta miscare ar forta Yahoo sa faca o oferta mai buna. El considera ca, cel mai probabil, pana la urma Microsoft va incheia o afacere cu Yahoo.

Microsoft a facut pe 1 februarie o oferta de preluare a Yahoo pentru 31 dolari/actiune, miscare pe care multi au vazut-o ca fiind o incercare de a concura Google pe segmentele de advertising si cautare pe internet. Dupa o analiza de 10 zile, board-ul Yahoo a considerat ca oferta de 31 dolari/actiune subevalueaza puternic compania. Conducerea Yahoo a stabilit in unanimitate ca preluarea de catre Microsoft nu ar fi nici in interesul companiei si nici al actionarilor.

Reprezentantii Microsoft declarau pe 3 martie ca oferta pentru Yahoo are inca sens si nu renunta la ideea preluarii. Pe de alta parte, Yahoo Inc se confrunta in prezent cu sapte procese initiate de proprii actionari nemultumiti de felul in care compania a gestionat situatia generata de oferta de preluare nesolicitata facuta de Microsoft.

Grupul de servicii financiare Citigroup este unul dintre cele mai mari din lume, cu active de peste 2.000 de miliarde dolari si 332.000 de angajati pe plan mondial.