Dell considera ca industria de PC-uri se confrunta cu o criza a acumulatorilor pentru laptop-uri, in parte din cauza unui incendiu recent la fabrica unui furnizor important. Compania apeleaza la alti furnizori pentru a majora cat mai putin preturile, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Dell, numarul doi mondial in productia de PC-uri, dupa Hewlett-Packard (HP), a anuntat ca preturile la acumulatori au crescut din cauza crizei provocata de incendiul ce a avut loc pe 3 martie la fabrica LG Chem din orasul Ochang.

LG Chem este al doilea producator de acumulatori din Corea de Sud.

Incendiul a condus la o criza de acumulatori la nivel global ce ar putea afecta 40% din livrarile pentru al doilea trimestru ale Asustek Computer, numarul doi in productia de PC-uri din Taiwan, potrivit unui oficial al companiei. Si reprezentantii HP au admis ca exista probleme din cauza incidentului de la LG Chem, insa au spus ca se orienteaza spre alti furnizori pana la remedierea problemelor de acolo.

LG Chem concureaza in productia de acumulatori cu Samsung SDI si compania japoneza Sony.

Producatorul sud-corean estimeaza ca fabrica de la Ochang va reincepe productia in doua sau trei luni.

Analistul firmei Macquarie Securities, Daniel Chang, a precizat ca oferta de acumulatori pentru laptop-uri in primul trimestru a fost deja redusa, incendiul determinand producatoriii de PC-uri sa achizitioneze de la alti producatori, precum Sony si Panasonic.

Vanzarile de laptop-uri au reprezentat 30% din venitul Dell in trimestrul precedent, in timp ce softurile si perifericele (printre care si bateriile) au reprezentat 17%.

Producatorii de laptop-uri vor putea contrabalansa cresterea preturilor acumulatorilor prin scaderea preturilor altor componente, cum ar fi memoriile pentru PC-uri, mai noteaza Reuters.