Microsoft nu vede niciun motiv serios pentru care ar trebui sa imbunatateasca oferta de 44,6 miliarde dolari facuta Yahoo acum doua luni, spun surse apropiate companiei, relateaza Reuters.

"De ce sa faca Microsoft o oferta impotriva siesi. Nu vad niciun motiv", spun sursele citate de Reuters. Cei care au facut declaratiile au tinut sa ramana anonimi deoarece nu au dreptul sa vorbeasca in numele companiei, mai noteaza agentia.

Reprezentantii Yahoo nu au dorit sa comenteze afirmatiile. Conducerea de la Microsoft s-a intalnit o data cu cei de la Yahoo pentru a discuta o posibila fuziune, dupa ce Microsoft a facut oferta nesolicitata de 31 dolari/actiuni in 31 ianuarie.

Desi pe bloguri de IT au aparut informatii cum ca Microsoft va imbunatati oferta, o sursa din interiorul companiei a spus ca Microsoft nu simte nevoia sa faca sta, mai ales ca nu au aparut alternative viabile.

De cand Microsoft a facut oferta, Yahoo a purtat discutii cu News Corp, dar si cu divizia AOL a Time Warner.

Yahoo a respins in februarie oferta Microsoft, evaluata in prezent la la 42 miliarde dolari, motivand ca subevalueaza compania.