Grupul american IBM a anuntat ca i-a fost interzis, pentru o perioada temporara, orice contact comercial cu guvernul Statelor Unite ale Americii, din cauza unei anchete conduse impotriva sa de Agentia pentru protectia mediului (EPA), scrie AFP, citata de NewsIn.

Aceasta interdictie priveste "toate agentiile federale si toate diviziile IBM", a precizat grupul intr-un comunicat.

EPA a luat aceasta decizie in cadrul unei anchete privind o posibila afacere de coruptie cu ocazia unei oferte lansate de catre administratia americana in luna martie 2006.

In acest cadru, ministerul justitiei a trimis convocari catre IBM si anumiti angajati ai grupului, pentru a le cere sa depuna marturie si sa furnizeze documente "privind contactele intre angajatii EPA si anumiti oficiali IBM", a precizat compania americana.

IBM, care afirma ca aplica "cele mai inalte criterii in materie de etica", a precizat ca a fost notificat de decizia EPA la data de 28 martie.

Inainte de aceasta data, grupul a afirmat ca nu era la curent cu privire la o posibila decizie a EPA sau a ministerului american de justitie. De la primirea notificatiei, IBM s-a implicat in discutii cu ministerul, "pentru a obtine informatii suplimentare".

IBM dispune de o perioada de 30 de zile pentru a contesta masura suspendarii, care ar putea fi prelungita pe o perioada de pana la un an.

IBM precizeaza ca "va lua toate masurile necesare pentru a contesta aceasta decizie si pentru a reduce perioada de interdictie".

In ciuda importantei clientilor publici pentru IBM, investitorii nu s-au aratat prea afectati de anunt, titlurile IBM scazand cu doar 0,99%, la 114 dolari pe actiune.