Utilizatorii aplicatiei de procesare a documentelor text Google Docs vor putea lucra cu documente text si in lipsa unei conexiuni la internet. Compania de internet vrea in viitor sa extinda optiunea si pentru alte tipuri de documente, informeaza Reuters.

Compania va permite in urmatoarele saptamani utilizatorilor Google Docs sa editeze documente text si in locuri unde nu exista conexiune la internet, cum ar fi trenurile, avioanele sau zonele izolate.

Versiunea offline a Google Docs stocheaza temporar pe calculatorul utilizatorului modificarile facute intr-un document text. Dupa reconectarea la internet schimbarile facute in document vor fi sincronizate automat si trimise pe computerele Google.

"Acesta e doar inceputul. Lucram pentru a face disponibile mai multe aplicatii si functii in locuri unde internetul e indisponibil", a anuntat Google. In curand ar putea fi editate offline si foile de calcul (tabele si grafice) sau chiar prezentarile.

Editarea offline este posibila datorita softului Google Gears pe care compania din Mountain View l-a introdus in urma cu 15 luni pentru ca dezvoltatorii de programe sa poata introduce aplicatii offline in diferite softuri care erau disponibile in mod obisnuit doar online.