Microsoft a lansat un ultimatum pentru grupul de internet Yahoo!, prin care ii acorda trei saptamani pentru a ajunge la un acord de fuziune, altfel va adresa direct actionarilor o oferta mai mica, informeaza NewsIn.

"Daca nu vom ajunge la un acord in urmatoarele trei saptamani, ne vedem obligati sa purtam negocierile direct cu actionarii companiei dumneavoastra", a transmis Microsoft grupului Yahoo, amenintand cu inaintarea unei oferte ostile.

Microsoft a prevenit conducerea Yahoo! ca o asemenea intiativa va avea, din punctul lor de vedere, un impact nedorit asupra valorii companiei, care se va vedea in termenii ofertei lor revizuite.

Ofertele ostile sunt rare in domeniul inaltei tehnologii, unde valoarea unei companii depinde foarte mult de valoarea echipelor sale. O oferta ostila ar putea provoca o pierdere masiva a personalului foarte calificat si, implicit, de neinlocuit, ceea ce Microsoft ar vrea sa evite, scrie NewsIn.

Colosul tehnologic a subliniat ca una din optiunile care ii stau la dispozitie ar fi aceea de a introduce oficiali care ii sustin cauza in cadrul consiliului de administratie al Yahoo, la urmatoarea adunare generala a actionarilor grupului. Intr-o scrisoare deschisa adresata Yahoo, directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a insistat ca dupa 1 februarie, data la care a fost anuntat interesul companiei fata de grupul de Internet, nu s-a intamplat nimic.

Microsoft a propus atunci o preluare a grupului Yahoo, in cadrul unei operatiuni atat in numerar cat si in actiuni, pentru suma de 44,6 miliarde dolari. Un asemenea pret reprezinta pentru actiunarii Yahoo! o prima de 62%, raportat la cursul de inchidere de vineri al grupului.

Conducerea Yahoo! a respins acea oferta, pe motivul ca nu reflecta potentialul de dezvoltare al grupului.