Yahoo! nu se opune incheierii unui acord cu Microsoft, insa aceasta ar trebui sa ofere mai mult de 31 dolari/actiune, pentru ca tranzactia sa se produca, scrie Reuters care citeaza oficiali ai Yahoo.

Intr-o scrisoare pe care Yahoo a trimis-o astazi catre Steve Ballmer, CEO al Microsoft, compania de internet spune ca o intelegere este posibila, insa la pretul corect. "Am continuat sa lasam de inteles ca nu ne opunem unei tranzactii cu Microsoft, daca este in interesul actionarilor (...) Pozitia noastra este ca tranzactia trebuie sa se faca la o valoare care reflecta valoarea adevarata a Yahoo, inclusiv orice beneficii strategice pentru Microsoft si in termeni care sa asigure certitudini actionarillor nostri", se mentioneaza in scrisoare.

Scrisoarea Yahoo este un raspuns la cea trimisa sambata de Microsoft care lansa un ultimatum pentru grupul de internet Yahoo, prin care ii acorda trei saptamani pentru a ajunge la un acord de fuziune, altfel va adresa direct actionarilor o oferta mai mica.

Sefii Microsoft s-au intalnit joi pentru a doua oara cu cei de la Yahoo pentru a discuta o posibila fuziune, insa discutiile nu au ajuns la niciun rezultat, scria Wall Street Journal pe 4 aprilie.

Microsoft a facut pe 31 ianuarie o oferta de preluare a Yahoo pentru 31 dolari/actiune, miscare pe care multi au vazut-o ca fiind o incercare de a concura Google pe segmentele de advertising si cautare pe internet. Dupa o analiza de 10 zile, board-ul Yahoo a considerat ca oferta de 31 dolari/actiune subevalueaza puternic compania. Conducerea Yahoo a stabilit in unanimitate ca preluarea de catre Microsoft nu ar fi nici in interesul companiei si nici al actionarilor.

Oferta Microsoft valora 44,6 miliarde dolari in momentul in care a fost facuta, insa scaderea actiunilor Yahoo a redus-o la circa 42 miliarde dolari.

In paralel, discutiile dintre Yahoo si divizia AOL a Time Warner, pentru o posibila alianta, par a se fi intensificat, conform unor surse.

Yahoo mentioneaza in scrisoarea de luni ca este inca in cautarea de alternative "Board-ul nostru a explorat in profunzime alternative strategice pentru a maximiza valoarea actiunilor, iar procesul este in desfasurare",