Compania japoneza Willcom va lansa primul telefon din lume care foloseste procesorul Centrino Atom de la Intel, in incercarea de a-si creste cota pe o piata saturata, scrie Reuters. Modelul costa circa 1.300 de dolari, cu abonament pe doi ani.

Willcom, care avea 4% din piata japoneza a telefoniei mobile la sfarsitul lui martie, vrea sa-si adauge anual intre 50.000 si 100.000 de noi utilizatori, cu telefonul D4 care foloseste sistemul de operare Windows Vista al Microsoft.

Intr-o piata dominata de operatorii NTT DoCoMo Inc si KDDI Corp, Willcom se concentreaza pe telefoane scumpe high-tech cu capabilitati apropiate de PC-uri, destinate in special oamenilor de afaceri. Compania a vandut 150-200.000 de smartphone-uri in trei ani, iar baza de cleinti a ajuns la 4,6 milioane la finalul lunii trecute.

Cel mai nou telefon Willcom vine pe piata la jumatatea lui iunie si costa aproape 1.300 de dolari, cu abonament pe doi ani. La inceputul lui aprilie Intel a lansat noua generatie de procesoare Centrino Atom cu care compania vrea sa dea telefoanelor caracteristici apropiate de PC-uri, fara sa le distruga bateria.

Publicatia PC World scrie ca telefonul D4, construit de Sharp, este mai mare si mai scump decat ar fi fost de asteptat. Intel anuntase ca terminalele pocket PC care vor folosi procesoare Atom vor costa de la 500 de dolari in sus. In plus, D4 este destul de greu la cele 470 de grame, pentru a fi purtat in buzunar.

Terminalul are un procesor Atom de 1.33GHz, ecran de 5 inchi, 1 GB de RAM si hard de 40 GB.