In primul trimestru s-au vandut 69,5 milioane de PC-uri pe plan mondial, cu 15% peste valoarea din perioada similara din 2007. Piata din SUA a crescut moderat, insa avansul pe plan mondial a fost condus de laptop-uri, conform unui studiu IDC, citat de Reuters.

Piata americana a crescut moderat, cu numai 3,5%, din cauza dificultatilor economice care au pus obstacole avansului din sectorul IT. Pe alta parte IDC noteaza ca o serie de piete internationale au crescut peste asteptari.

Vanzarile din SUA au reprezentat 23% din vanzarile de PC-uri la nivel mondial, cu doua puncte procentuale sub valoarea de anul trecut.

In primul trimestru HP a ramas cel mai mare producator mondial de PC-uri, devansand Dell si Acer. Pozitiile patru si cinci au fost ocupate de Lenovo si Toshiba. IDC estimeaza ca HP are 19,1% din piata mondiala, in timp ce Dell detine 15,7%. Apple are 6% din piata americana de PC-uri, unde lider este Dell cu 31%, urmat de HP cu un sfert din piata.

Laptop-urile ajuta piata sa aiba o crestere cu doua cifre, iar consumatorii trec de la un calculator in fiecare casa la un laptop pentru fiecare persoana, mai noteaza IDC.