eBay a multumit autoritatilor romane si americane pentru prinderea hacker-ului Constantin Duiculescu, alias Vladut

de Vlad Barza     HotNews.ro
Vineri, 18 aprilie 2008, 10:51 Economie | IT


eBay a multumit in mod public Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate din Romania, FBI-ului si US Secret Service dupa ce joi a fost anuntata arestarea hacker-ului Constantin Duiculescu, cunoscut sub pseudonimul "Vladut".

In ciuda numeroaselor tentative de a frauda clienti ai eBay, prin accesarea unor conturi administrative, incercarile sale au esuat, spune eBay.

"Suntem foarte multumiti ca Vladut a fost retinut, dupa munca sustinuta a autoritatilor romane", a spus Dave Cullinane,CISO la eBay, El a adaugat ca arestarea presupusului infractor e o dovada ca eBay isi protejeaza utilizatorii de infractori.

Tribunalul Bucuresti a emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Duiculescu.

Potrivit anchetatorilor, Duiculescu este acuzat ca, in perioada 2005 - 2007, a accesat in mod fraudulos, neautorizat si repetat mai multe conturi de e-mail care apartineau unor angajati ai eBay, prejudiciul fiind estimat la peste 2 milioane de dolari.

Autoritatile romane au fost sesizate, la data de 19 aprilie 2005, de US - Secret Service, cu privire la vanzarea prin intermediul internetului a unei aplicatii (spoofing kit), pag.tgz, ce continea codul sursa pentru pagina de logare pe site-ul eBay in care se solicitau contul de utilizator si parola. Dupa introducerea datelor, acestea au fost verificate pe portalul wap al eBay, in bazele de date ale companiei si, ulterior, s-a solicitat actualizarea informatiilor privind instrumentele de plata electronica (numar card, data expirarii, codul de verificare, codul PIN, numele titularului), respectiv, tipul si numarul de caractere. Dupa verificarea tuturor informatiilor, utilizatorul era redirectionat catre pagina reala a eBay, conform NewsIn.

Verificarile efectuate au relevat faptul ca utilizatorii eBay erau directionati catre aceste site-uri false in urma unor mesaje trimise prin posta electronica, aparent in numele eBay. Aplicatia in cauza folosea o metoda unica de verificare in timp real a numelui de utilizator si a parolei (pe portalul wap al eBay).

Initial, au fost identificate 274 site-uri suspectate ca ar contine aplicatii asemanatoare, pentru sapte dintre acestea confirmandu-se legatura cu aplicatia mentionata. Anchetatorii au mai stabilit ca cele sapte site-uri au fost instalate de la aceeasi adresa de IP si foloseau aceeasi metoda pentru verificarea informatiilor clientilor. De asemenea, fiecare site continea instructiuni cu privire la modul de instalare a aplicatiei de spoofing pag.tgz intr-un fisier intitulat «readme». Toate cele sapte site-uri contineau ca date de contact aceeasi adresa de posta electronica. Atacurile informatice de tip "spoofing" se refera la situatii in care un program mascheaza cu succes un altul prin falsificarea (alterarea) datelor, castigand astfel un avantaj nelegitim.

Reprezentantii eBay l-au contactat pe Duiculescu, pretinzand ca sunt interesati sa cumpere aplicatia si chiar i-au solicitat o intalnire pentru efectuarea unei probe live, in urma careia a rezultat ca instalarea s-a realizat de la acelasi IP. Reprezentantul eBay a acceptat sa cumpere kit-ul, iar Duiculescu a dat, printr-un mesaj trimis de la adresa sa de IP, ca date de contact pentru trimiterea banilor, adresa de la domiciliul sau din Bucuresti. In urma verificarilor efectuate ulterior, s-a stabilit ca identitatea mentionata este reala si ca persoana care ar fi trebuit sa ridice banii era Vlad-Constantin Duiculescu.

Ulterior, eBay a transmis prin US-Secret Service mai multe documente privind site-urile de phishing si conturile compromise, constatandu-se un prejudiciu total de 1,2 milioane dolari.

Reprezentantii eBay au depus o plangere, pe 28 februarie 2007, pentru accesarea, prin folosirea de IP-uri romanesti, in mod fraudulos, neautorizat si repetat de catre o persoana cu pseudonimul "Vladuz", a unor conturi de e-mail care apartineau unor angajati ai sai, mentionand un prejudiciu de 936.459 dolari. Pe 30 martie 2007, autoritatile au intrat in posesia mai multor documente prin care s-a completat sesizarea privind atacurile asupra eBay, din perioada 19 decembrie 2006-20 martie 2007, ale unui anume "vladuz". Potrivit anchetatorilor, o persoana a utilizat ID-ul Skype "vladuzro" in mai multe discutii cu un angajat eBay, din care a rezultat ca acesta a accesat neautorizat doua conturi ale unor angajati ai acestei companii, verificarile logarilor stabilind ca accesul neautorizat s-a efectuat de la IP-ul lui Vlad Duiculescu.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9342 vizualizari

 • +3 (11 voturi)    
  Pedeapsa proportionala (Vineri, 18 aprilie 2008, 11:22)

  George [anonim]

  Pai ar trebui sa fie o pedeapsa cel putin proportionala cu cea primita de ucigasul lui Teo Peter .
  Adica sa se aibe in vedere ca siteul era prost semnalizat si ca cetatenii americani nu insemna nimic pt. noi.
  Sugerez o campanie de presa pe ideea asta. Poate asa se atrage putin atentia si in media din afara.
  • 0 (0 voturi)    
   Foarte corect! (Vineri, 18 aprilie 2008, 12:22)

   gi [anonim] i-a raspuns lui George

   Foarte corect!
  • 0 (0 voturi)    
   Foarte tare (Vineri, 18 aprilie 2008, 14:17)

   whitesnake_18 [utilizator] i-a raspuns lui George

   Foarte tare!
  • 0 (0 voturi)    
   CORECT!!!! (Vineri, 18 aprilie 2008, 16:29)

   Alex [anonim] i-a raspuns lui George

   DE ACCORD!!!!!!!!!
  • 0 (0 voturi)    
   corect!!!! (Joi, 16 aprilie 2009, 3:19)

   mandruta [anonim] i-a raspuns lui George

   asa este! !
 • -2 (2 voturi)    
  facut ca la carte (Vineri, 18 aprilie 2008, 11:25)

  ionut [anonim]

  ..
 • -1 (5 voturi)    
  ... asa nu se mai poate !! (Vineri, 18 aprilie 2008, 11:57)

  Marcus [anonim]

  Cred ca in asemenea situatii instanta trebuie sa-l pedepseasca cu cel putin 20 ani de lipsire a libertatii (prin asimilarea fraudei cu crima) si in plus vanzarea tuturor bunurilor pe care le detine in prezent si cele care le va detine in viitor, pana la acoperirea integrala a pagubelor provocate. De asememea cred ca statul Roman ar trebuii sa-l dea in judecata pentru distrugerea imaginii publice a cetatenilor romani si ca despagubire sa ceara munca in folosul comunitatii cate 3 ore pe zi pentru o perioada de cel putin 5 ani.

  Toate acestea sa fie facute publice si mai ales periodic (lunar ) sa fie dat publicitatii un comunicat cu rezultatele obtinute in acest caz ...pana la rezolvarea lui finala.

  Nu este normal .. ca un singur individ sa compromita imaginea a milioana de cetateni ai unei tari .. si noi sa privim resemnati !

  Este inadmisibil !

  Un individ care nu repecta regulile unei societati trebuie imediat eliminat din cadrul ei .... sau sa fie aplicate masuri corective, pentru ca alti potentiali indivizi sa ia exemplu !
  • -1 (3 voturi)    
   Bati campii (Vineri, 18 aprilie 2008, 12:56)

   George [anonim] i-a raspuns lui Marcus

   Pai desteptule , de cand nu ai mai iesit pe strada ? Ia umbla noapte sa te trezesti talharit si o sa vezi diferenta dintre infractiuni.
   Sari de fund in sus pentru niste entitati care au miliarde de dolari.
   Nicaieri in lume nu se face o retinere a faptasului, pt ca individul nu prezinta pericol social.
  • 0 (2 voturi)    
   zi sa m_ri tu (Vineri, 18 aprilie 2008, 13:13)

   smith [anonim] i-a raspuns lui Marcus

   "Un individ care nu repecta regulile unei societati trebuie imediat eliminat din cadrul ei" ...
   si care ar fi regulile societatii pe care, sa inteleg ca, tu le respecti in totalitate ?! => asa ar trebui "eliminati" toti in opinia unui justitiar ca tine.
   Poti sa stai linistit .. baiatul nu va pati nada.
  • 0 (2 voturi)    
   Valeu, ti-a stricat imaginea =) (Vineri, 18 aprilie 2008, 13:22)

   cole [anonim] i-a raspuns lui Marcus

   Ce sa spun, ti-a stricat imaginea de roman curat ca lacrima. Iti spune eu ca ti-a imbunatatit-o, a aratat ca avem unii din cei mai buni programatori din lume. Ca nu vine eBay la noi!? Ma doare-n cot. Sa stea acolo, cu toate problemele lor de securitate.

   Vladuz doar a aratat ca au un sistem de rahat de securitate, iar ce a facut el NU a daunat fizic cum ne este prezentat, ci mai mult "moral", vai i-a suparat pe domnii incompetenti de la ebay.

   Ce a facut el (metoda practica) e aproape de geniu! Nu prea e adev. ce ne este prezentat aici, altceva s-a intamplat.. genial!!!

   Romania P#$$#%.
  • +1 (1 vot)    
   Locatie (Vineri, 18 aprilie 2008, 14:10)

   radu [anonim] i-a raspuns lui Marcus

   in Egipt, in desert?

   de mandrit nu ne mandrim cu asa ceva, dar imaginea publica a statului nu e o valoare care poate fi protejata prin instrumente apartinand dreptului penal.

   Propunere: puteti insa prin fapte proprii sa "curatati aceasta imagine". Ce ziceti?
  • 0 (2 voturi)    
   ei na (Vineri, 18 aprilie 2008, 17:31)

   Bluescent [anonim] i-a raspuns lui Marcus

   E-bay este asigurat. Are o paguba, OK. O recupereaza. Ar trebui sa zica merci ca li s-a demonstrat vulnerabilitatea. Cei de la Apple platesc hackeri tocmai ca sa le sparga securitatea cea ptr care sunt atat de vestiti. Aceasta metoda ii face cei mai buni.

   By the way....just: "Pai ar trebui sa fie o pedeapsa cel putin proportionala cu cea primita de ucigasul lui Teo Peter ."

   Asa sa fie !!!
   • 0 (0 voturi)    
    ce conceptie (Vineri, 18 aprilie 2008, 23:54)

    vladut [anonim] i-a raspuns lui Bluescent

    nu e-bay e furat ci utilizatorii e-bay sunt furati si acestea nu sunt asigurati si chiar daca ar fii asigurati firmele de asigurare crezi ca au fabrici de bani? daca furi de pe internet sau din casa cuiva tot furt este asta nu pot intelege unu, cand o sa iti dispara bani de pe card si banca o sa iti spuna ca ai comandat ceva pe internet atunci o sa incepi si tu sa ii injuri pe asa numitii hackeri
 • 0 (4 voturi)    
  si unde sunt banii ? (Vineri, 18 aprilie 2008, 11:59)

  Dan [anonim]

  Un prejudiciu de 936.459 dolari. Bun. Si unde sunt acesti bani ? Amaratul asta de Vladuz si-a luat si el o masina k-lumea, o casa cu piscina, are un cont cu o suma mare ?
  Mie asta imi cam miroase a spalare de bani. Pt. presa apare un caz spectaculos, politia si serviciile secrete care isi fac treaba foarte bine (deci putem avea incredere). Dar unde ajung acesti bani nu ne spune nimeni.
  • 0 (2 voturi)    
   care bani? (Vineri, 18 aprilie 2008, 13:32)

   cole [anonim] i-a raspuns lui Dan

   Banii astia nu au existat niciodata. Sunt o gaselnita ieftina ca sa-l bage pentru cat mai multi ani.

   Nu a provocat nici-o paguba materiala directa.
   • 0 (0 voturi)    
    prejudicii (Duminică, 20 aprilie 2008, 10:18)

    unu [anonim] i-a raspuns lui cole

    Incearca si tu sa cumperi de pe ebay sau orice alt site un produs, sa trimiti banii si sa astepti sa primesti ce ai platit! Atunci o sa te simti pagubit? Sau va fi o gaselnita pentru a-l infunda pe cel care ti-a tras clapa? Prejudicii morale or exista?
  • 0 (0 voturi)    
   ehee (Sâmbătă, 16 iulie 2011, 18:14)

   gklsd [anonim] i-a raspuns lui Dan

   iti zic eu unde sunt banii...la facheti si leo ifrim din alexandria...geani..care a fost arestat acum...in lotu asta de 50 de insi..
   la revedere.!!
 • +3 (3 voturi)    
  ...Pentru George (Vineri, 18 aprilie 2008, 12:02)

  Maxim [anonim]

  Pentru ca cineva sa te respecte .. trebuie sa arati ca te respecti tu pe tine insuti ! .. ori noi ca natie nu prea aratam acest lucru ! ... daca te uiti in jur .. insusi guvernul nu vrea sa respecte legea (vezi taxa de inmatriculare) ... si atunci .. suntem tratati asa cum suntem!

  Daca noi nu nu ne respectam.... nu o sa ne respecte NIMENI! ...iar Teo Peter este doar o victima a unui sistem pe care fiecare din noi il intretinem in fiecare zi ... incepand de la spaga data la farmacii sau politisti !
 • +1 (5 voturi)    
  E-bay este principalul vinovat (Vineri, 18 aprilie 2008, 12:07)

  Dragos Iosub [anonim]

  E-bay este principalul vinovat deoarece NU s-a preocupat in MOD REAL de protectia aplicatiilor sale si a clientilor sai.

  Daca pustiul a incercat obtinerea de bani, in mod real, din aceasta activitate, atunci isi va merita (eventuala) peseapsa.

  Pe de alta parte problema majora este a sistemului care permite ca oameni VALOROSI ca Vladut sa ajunga "on the dark side".
  • +4 (4 voturi)    
   Serios? (Vineri, 18 aprilie 2008, 13:07)

   Danu Barosanu [utilizator] i-a raspuns lui Dragos Iosub

   Ce oameni valorosi? Oamenii valorosi inceaca sa faca ceva legal, insa trebuie zeci de verificari de la procesorii de plati electronice din strainatate si comisioane mai mari. De ce? Din cauza ratatilor gen Vladut care ne duc "renumele" peste tot.

   Ce mare valoare e acest individ? Pur si simplu a tras tepe. Ce a facut el, in mare parte, este asemanator cu SMS-urile de genul "Ai castigat 10.000 de EURO oferiti de marele nostru magazin foarte cunoscut", insa pt a intra in posesia premiului, trebuie sa trimiti un cod de reincarcare.

   Daca tu te uiti cu admiratie la astfel de indivizi, imi pare rau pt tine si sistemul tau, maro, de valori.
 • +1 (1 vot)    
  multumim hotnews (Vineri, 18 aprilie 2008, 12:09)

  zvezda [anonim]

  Mai lipseste o sectiune de download de unde sa poata si altii descarca programele folosite de vladuz, pentru a-i continua "munca". Poate ar fi fost util sa detaliati si mai mult, eventual sa faceti un howto sa aiba si incepatorii de unde invata ceva hacking din asta de bucuresti. Pe cand un tutorial de furat pe net?
  Oricum baiatul asta e un tap ispasitor. Imi vine greu sa cred ca cineva care a furat 2 mil de dolari isi vinde sculele de furat (culmea, chiar celor de la care a furat) si isi mai si da adresa de acasa! Ceva nu e ok in povestea asta.
  • 0 (0 voturi)    
   vrei sa stii? (Vineri, 18 aprilie 2008, 13:26)

   Joe CZ Brno [utilizator] i-a raspuns lui zvezda

   daca vrei sa stii ce continea fisieru? iti spun eu:
   continea accesul de login in ebay, adica variabilele necesare pentru a autentifica un user pe e-bay, astfel ca, dupa ce isi dadea parola userul si lasa bonus si datele de pe card, userul (prost fiind) nu-si dadea seama ca a fost tzapit caci era redirectionat in e-bay.

   Tot ce-ti trebuie sunt !putine! cunostinte de programare web...
   • 0 (0 voturi)    
    tap ispasitor (Vineri, 18 aprilie 2008, 15:12)

    zvezda [anonim] i-a raspuns lui Joe CZ Brno

    Stai linistit ca nu ma intereseaza ce era in fisierul ala. Vroiam sa spun ca nu era cazul sa se dea atitea detalii.
    Am mai citit pe net despre ispravile lui vladuz si sunt tot mai convins ca e un tap ispasitor. Paguba respectiva de 2 mil de dolari nu sunt bani furati, ci pagube. Si nu pagube directe, ci sunt costuri pe care le-a avut ebay cu reproiectarea sistemului de securitate. Adica ceva ce trebuia oricum facut! Nu vreau sa ii gasesc scuze lui vladuz, dar mi se pare ca se exagereaza cu pagubele. Ar fi mai interesant de stiut de ex ce a facut cu datele furate, daca le-a folosit sau le-a vandut, mie asta mi se pare mai grav, nu ca a intrat in ebay si le-a scris alora niste mesaje la misto pe forumul intern.
 • +2 (2 voturi)    
  deci prejudiciul..? (Vineri, 18 aprilie 2008, 12:46)

  gigi [anonim]

  "...prejudiciul fiind estimat la peste 2 milioane de dolari."

  "...constatandu-se un prejudiciu total de 1,2 milioane dolari"

  "...mentionand un prejudiciu de 936.459 dolari."

  WTF???
 • +1 (1 vot)    
  Hackerul pacii (Vineri, 18 aprilie 2008, 12:46)

  Emi [anonim]

  Ce sa spun ce mega-hacker au gasit astia de la FBI: unu care-si da adresa de acasa si intra pe site-uri hackuite mereu de la acelasi IP.

  Chiar ma intreb daca toolul ala ce incerca sa-l vanda era facut de el, ca pare cam prostutz pentru asa ceva.

  Cat despre prejudiciile alea, sunt ceva estimat. Concret nu cred ca a castigat prea multi bani din treaba asta.

  Oricum, mi se pare normal sa se lase cu ceva puscarie pentru individ. Din cauza unor prosti ca ei suntem noi cetateni de mana a doua chiar si pe internet; abia poti cumpara ceva online, toata lumea se uita de 2 ori cand vede Romania. Ca sa nu mai spun ce greu e sa vinzi ceva fiind din Romania.
 • 0 (0 voturi)    
  pana la urma (Vineri, 18 aprilie 2008, 12:58)

  mira [anonim]

  cat a "imprumutat pe perioada nelimitata"? 2 milioane...1.200.000....936.000???...si chiar asa...unde sunt banii,domnule?
  imi vine si mie greu sa cred ca la o asa inteligenta, tipul sa fie atat de pampas sa-si dea adresa de acasa!!!!!
  • +1 (1 vot)    
   care inteligenta? (Vineri, 18 aprilie 2008, 13:21)

   x [anonim] i-a raspuns lui mira

   ma repet: care inteligenta?
   un hot ordinar care aplica retete. exact cum ai face tu ochiuri cu slanina.
  • 0 (2 voturi)    
   minciuni ale anchetatorilor (Vineri, 18 aprilie 2008, 13:25)

   cole [anonim] i-a raspuns lui mira

   Voi chiar asa cretin il credeti!?!?
   Dupa ce i-a frustrat pe anchetatori si FBI timp de 2 ani, ce puteau sa zica? Ca si-a batut joc de ei cu pluginuri de firefox ?? :))))))))))))))) cat de tareeee..

   Acum ca nu are cum sa zica baiatu nimic, versiunea e: "i-am trackuit noi adresa dupa IP si l-am prins".

   penibil
  • +1 (1 vot)    
   prejudiciu (Vineri, 18 aprilie 2008, 13:29)

   cristian_77 [utilizator] i-a raspuns lui mira

   suma aste este prejudiciu adus eBay. Pampalaul asta nu cred ca a apucat sa fure mare branza, dor a produs pagube... tuturor.
 • 0 (2 voturi)    
  comentariu (Vineri, 18 aprilie 2008, 13:05)

  ionel [anonim]

  Acest nemernic trebuie pedepsit exemplar. Din cauza unora ca el noi , romanii , suntem vazuti ca niste infractori, atat in lumea reala cat si in cea virtuala.
  Si eu am cont pe ebay si din cauza unora ca acest hot de cea mai joasa speta cei din romania suntem priviti cu multe rezerve atunci cand vrem sa facem o tranzactie pe ebay, cu toate ca, eu personal nici nu concep sa fiu neserios sau sa insel pe cineva in niciun fel....
  Pedeapsa maxima pentru ticalos!
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Marţi, 6 ianuarie 2009, 23:02)

   eu [anonim] i-a raspuns lui ionel

   Du-te ba in pula mea de cocalar prost, du-te si inghite tot ce-ti da societatea asta ...inghite si plateste...si mai ales plateste.Daca ai gasit o cale sa ocolesti sistemul, de ce nu??
 • +2 (2 voturi)    
  Fraier (Vineri, 18 aprilie 2008, 13:14)

  Joe CZ Brno [utilizator]

  Ce pot sa spun... Vladuz a fost un fraier... in momentul cand te pretezi la asemenea activitati orice tine de viata ta dubla trebuie sa ramana anonim. Niciodata nu te loghezi de acasa pentru activitatile ilegale si in plus de oriunde o faci (net cafe ceva) nu te conectezi direct (bagi un proxy rusesc pe anonim samd ca sa nu se afle nici orasu' unde esti)...

  Asa ca, felicitari celor ce au "prins" acest fraier. Mulgea niste bani pe care nu-i merita...

  In privinta imaginii romaniei nu pot spune decat ca, iata inca un caz in care un roman cu putin tupeu fraiereste niste prosti americani si ce natii or mai fi.

  Ceea ce a facut baiatu asta a incercat si altu' pe mine insa cu login la raiffeisen. Trebuie sa fii putin dobitoc sa te loghezi la un site important printr-un mail primit sa-ti schimbi datele de cont, trebuie sa fii si mai dobitoc sa-ti nu-ti dai seama ca nu este site-ul original (te uiti in puii mei la adresa web pe care navighezi)... ce trebuie sa faci? anunti compania respectiva si eventual institutul pt. internet crime (daca exista)...

  Nu va zic decat faptul ca Vladuz asta este doar un gainar care a avut putin success si a muls cativa banuti. Dar ce a facut el nu este hacking in adevaratul cuvant... daca chestia asta va miroase a haking poate ca o sa va inspaimantati de ce se poate face sau realiza cand te apuci de hackuit...

  PS Sunt un fan al inpotentei politiei romane.
 • 0 (0 voturi)    
  Abureala trista (Vineri, 18 aprilie 2008, 13:16)

  Quebecoisfier [anonim]

  Cu un avocat bun scapa ...
  Numai sa nu fie unul din ala care zice ..paguba de 2...1,2...0,9 mil dolari....
 • +1 (1 vot)    
  Imi miroase a prosteala... dar... (Vineri, 18 aprilie 2008, 13:24)

  ebayer [anonim]

  Si cel mai prost scam artist stie lectia de baza: IP-ul la fereala! Proxy-uri opace si browsere speciale... Asta e prosteala pe fata! Sa ne spuna si noua autoritatile romane ce foloase are Vlad de pe urma acestor activitati! Cred ca serviciile americane si cei de la eBay mureau de nerabdare sa il cunoasca pe ala care ii punea pe jar! Fratilor, cineva l-a dat in gat. Nu cred eu sa fi bravat el sa intre cu IP de Romania cand sunt atatea posibilitati pe net de a-ti ascunde identitatea electronica a calculatorului. Si nici sa se fi lacomit la bani sau sa nu fi banuit ca cineva ii poate intinde o cursa cand vrea sa cumpere spoofing kit-ul! Omul avea experienta! sincer: imi pare rau si regret enorm ca a fost prins! aviz fraierilor care se dau in stamba cu apartamente cumparate aiurea, cu chefuri cu lautari cunoscuti de manele si cu masini luxoase cumparate la varste mici, mai ales cand lumea stie ca ieri nu aveai un pateu cu branza in stomac! a prins unul dar sunt mii care sunt plecati la treaba, asa ca sa nu disperati si nici sa nu va bucurati! de acolo vor veni bani in romania! veniturile aduse de scammeri in romania rivalizeaza cu cele ale celor ce muncesc in spania si israel si trimit in tara! asa ca nu fiti fraieri! regina angliei i-a decorat pe corsari! noi ne arestam talentele! asa suntem noi romanii prosti prin nastere! bine ca nu suntem toti!
 • 0 (2 voturi)    
  Respect pentru Vladuz (Vineri, 18 aprilie 2008, 13:31)

  cole [anonim]

  Anchetatorii au dat spre presa numai informatii "momeala".
  Luati de va adapati :)
  Cititi pe net ce a facut cu adevarat Vladuz, google it, si o sa vedeti ca nu a produs nici-o paguba materiala fizica.. doar le-a demonstrat la prosti ce sistem de securitate au (sau n-au).
  Si acum: DACA FURA EL 2 MILIOANE $ CREDETI CA MAI STATEA IN DR. TABEREI INTR-UN AP. INCHIRIAT !?!?

  Wtf!
  Respect Vladuz, ia-ti avocat ca-lumea si daramai fiindca tu ai facut ce ai facut fiindca s-a putut! Practic indirect eBay a permis!
 • -2 (2 voturi)    
  :) (Vineri, 18 aprilie 2008, 13:37)

  Dino [anonim]

  Da ... Hacerul Vladuz, eu in primul rand vreau sa multumesc redactorilor shefi ai acestui articol ca lasa totzi prostii sa isi spuna parerea :)) de cate ori ai avut tu posibilitatea sa faci bani peste noapte si nu ai profitat de ea? ma refer la ala care zice "sa faca puscarie,blablabla" bah , revenintzi-va suntem in romania si tot ce va merge vreodata bine in romania este ilegalitatea ...cum pl mea sunt atatzia liberi care stiu totzi de ei, si voi puneti mana doar pe copilasi dinastia?merge-ti pe teoria pestele cel mic duce la cel mare? :)) ala mare doar da din gura ... e unu mijlociu care face toate cartile ... aia ia banii multzi ...hai v-am pupat ... sunte-tzi varza :P
 • -1 (1 vot)    
  Pentru aia care se simt loviti in demnitatea lor d (Vineri, 18 aprilie 2008, 13:44)

  wwwv [anonim]

  Nu tiu cat de tare e Vladut asta dar cei care se revolta ca ar face Romania de ras sunt prosti de-a binelea! Uitati-va in jurul vostru(cu ochii larg deschisi) si vedeti in ce mizerie traiti!
  Ciao!
 • +1 (1 vot)    
  un cretin! (Vineri, 18 aprilie 2008, 14:06)

  ramirez [anonim]

  Mai oameni buni....nu mai incepeti cu teoria conspiratiei fata de "baietasul" asta....nu l-a dat nimeni "in gat", cum spunea cineva mai sus.....a fost doar un cretin dintre multi altii .....tampiti ca si asta ne restrictioneaza aceesul la servicii internationala....ex.paypal..pana de curand.

  Baietasul asta....era atat de prost incat intra cu ip-uri de Romania.....o fi intrat si cu ip-uri externe..dar crezandu-se mai destept decat era nu a rezistat sa intre si de pe un ip din Romania.....la cate cunostinte avea ma indoiesc ca avea cunostinta de cele mai rapide proxy-uri.....trebuie studiu...iar el sarcul..ducea lipsa.

  Cu un program anume poate oricine incerca sa penetreze orice sistem de securitate....chestiunea e ca PROSTII SUNT PRINSI....iar desteptii scapa....
 • +1 (1 vot)    
  Mitul romanului"kacher" (Vineri, 18 aprilie 2008, 14:16)

  ramses [anonim]

  NU va mai mirati ca prostii..si ridicati in slavi mitul fals al romanului "hacker" de clasa....au si americanii specialistii lor ...chiar mai bun decat ai nostri.

  Problema romanului e ca se crede mai bun decat este.....baietasul asta a fost destept pe jumatate.....restul de 50% mai rar atat de prost....din moment ce l-au prins.....
 • -1 (1 vot)    
  ok (Vineri, 18 aprilie 2008, 14:21)

  i m [anonim]

  cum putem sa spunem ca unu strica imaginea ro si unu destept cum poate sa judece niste dob....i pe cineva care poate intra unde au muncit 1000000 de bine platiti si se spune cas destepti.problema e ca statul roman nu stie sa orienteze capacitatile spre lucruri bune.....de rusine ne fac cei ce futa din buzunare .cum e mai bine o tara de hoti de buzunare cu doua clase sau o tara de baieti destepti care vor sa iasa an evidenta an unicul mod ce il ofera conditiile din ro............im.......
 • 0 (0 voturi)    
  preocupare (Vineri, 18 aprilie 2008, 14:25)

  whitesnake_18 [utilizator]

  E bine ca ne preocupa Vladutz sau cum il cheama pe baietzasul cu pricina: ce pedeapsa sa-i dea sau sa nu-i dea, etc... Prejudiciul nu e clar - au vehiculat vre-o trei sume care ma indoiesc ca au ajuns in contul lui Vladutz ca nu cred ca mai era pe-aici... dar de prejudiciul pe care ni-l aduc guvernantii nostri zilnic cine se preocupa? De ex. de Dl Primar de Bucuresti Videanu, pentru care platim si bani si neuroni consumati si timp.
  E adevarat ca Vladutz ne face sau nu de ras in fata lumii (e discutabil), dar daca ne uitam in jurul nostru nu cred ca mai este nimic de spus...
  Si oricum daca era mare hacker nu-l prindeau asa simplu...
 • -1 (1 vot)    
  ok (Vineri, 18 aprilie 2008, 15:02)

  im [anonim]

  mai bine sa ne faca de ras uni ca vladut decat ciorditori de buzunare..............................mai bine sa ne spuna lumea hacarii decat tigani ,gipsi sau mai stiu eu cum.....statu ro mai bime iar da un servici bun asa ar avea de castigat de exemplu sal puna sa testeze gradul de securitate la diferite sisteme informatice sau ceva de genul asta nu sal distruga
 • 0 (0 voturi)    
  in vorba (Vineri, 18 aprilie 2008, 15:14)

  Ulise [anonim]

  sint convins ca nu a afectat eventual decit situl si eventual pagubele sint aiurea gasite ,in genul adminul ala a lucrat cu 2000$ pe ora sa restaureze s eventual citzva programatori cu 5000$ pe ora sa caute greselile in sistemele lor si sa le remedieze (de unde ca sint buni la ceva si hackeri astia) + evaluarea pierderi de imagine -pacat de tinerel ce sa i faci romanika e plina de "hackeri"-borfasi aka tot PSD-ul plus inca ceva partide.
  -ebayul va trebui sa demonstrze pagubele-tinarul parerea mea ar trebui sa primeasca o pedeapsa macar si pentru faptul ca a fost prins (inadmisibil pentru un hacker adevarat) si astfel a adus un prejudiciu noua celorlaltzi romani
  • 0 (0 voturi)    
   si totusi, dauna in ce consta ?! (Vineri, 18 aprilie 2008, 15:54)

   Draqos [utilizator] i-a raspuns lui Ulise

   Ma mira foarte tare cum de au reusit autoritatile sa evalueze pagubele aduse... Singura paguba directa adusa de baiatul asta (care, intr-adevar, sper sa isi ia un avocat bun si sa scape) este ca a fraierit cativa oameni sa isi introduca datele legate de cardul de credit intr-o pagina... deci a creat o baza de date cu numere de carduri.

   Intrebarea este ce s-a intamplat cu aceste carduri - cine le-a folosit, pentru ce le-a folosit? Si daca au fost folosite, in nici un caz Ebay nu e cel pagubit - daca aveti cont si cititi conditiile de utilizare va lamuriti cam unde incep si unde vi se termina drepturile - ci oamenii ale caror carduri ar fi putut fi folosite in scopuri <criminale>

   Referitor la locul Romaniei pe harta hackerilor... nu suntem prezenti - mari jucatori din "industrie" sunt Rusia, China si SUA
 • 0 (2 voturi)    
  pentru aparatorii ilegalitatilor.... (Vineri, 18 aprilie 2008, 16:04)

  judex [anonim]

  Hackingul este tot o ilegalitate si, pur si simplu, hotie. Nu cred ca voua, celor care il aparati pe Vladutz, v-ar conveni ca, intr-o zi, sa fiti in postura celor de la E-Bay sau a celor pagubiti. Poate doar atunci veti intelege de ce trebuie sa ne comportam civilizat, moral, si sa respectam legile, indiferent daca sunt bune sau rele. Daca ne pretindem fiinte civilizate si corecte, respectarea legii si respectul de sine ar putea avea chiar reciprocitate, ceea ce ar fi benefic si util pentru noi toti.
  • 0 (0 voturi)    
   Hackingul (Vineri, 18 aprilie 2008, 17:17)

   Danu Barosanu [utilizator] i-a raspuns lui judex

   Hackingul NU e o hotie. Hackingul e practicat de oameni destepti pt a imbunatati softul & hardware-ul asupra carora AU DREPTUL de a-l modifica.

   Tu, ca toata presa, confunzi hackerii cu crackeri sau phisherii. Vlad, cel mai probabil, a facut phishing. Cunostinte de IT necesare? Un pic peste zero. Vlad geniu? Nu -- doar un borfas. Sper sa stea mult si bine la bulau.
   • 0 (0 voturi)    
    si phishing-ul pentru ce este practicat? (Vineri, 18 aprilie 2008, 20:54)

    judex [anonim] i-a raspuns lui Danu Barosanu

    nu pentru a fura? Iar phishing-ul de cine este practicat, nu de hackeri? Hai, lasa-ma ca hackingul este practicat pentru a imbunatati softul si hardul, ma crezi tampit? Hackerii KGB-ului si ai chinezilor, care incerca sa fure secrete economice si militare, din spirit "altruist" vor sa imbunatateasca sofware-ul si hardware-ul, nu-i asa? Geniile care incalca legea sunt borfasi, simplu si clar !
   • 0 (0 voturi)    
    vezi, te rog, definitia hacker-ului...., in specia (Vineri, 18 aprilie 2008, 20:59)

    judex [anonim] i-a raspuns lui Danu Barosanu

    hack·er 1 n. Informal

    1. One who is proficient at using or programming a computer; a computer buff.
    2. One who uses programming skills to gain illegal access to a computer network or file.
    3. One who enthusiastically pursues a game or sport: a weekend tennis hacker.

    2. O persoana care foloseste competente de programare pentru a obtine acces ilegal la o retea sau un fisier.
 • +2 (2 voturi)    
  Hotzul tot hotz ramane... (Vineri, 18 aprilie 2008, 16:19)

  Christian Curec [anonim]

  Salut,

  Nu imi vine sa cred cind vad cit de OBTUZI si PROSTI putem fi. Brucan avea dreptate cind vorbea de ”stupid people”.

  Ma uit la o parte din comentariile de mai sus si nu imi vine sa cred ca ceea ce citesc poate fi cu adevarat gindit de un om normal.

  Intre “Vladutz” si un hot imputit care iti da in cap la colt de strada ca sa iti fure banii din buzunar nu este nici cea mai mica diferenta. Amadoi FURA. Si asta este o chestie care nu poate fi usor acceptata de un om normal.

  Daca romanii ar fi mai bogati ”Vladutz” al nostru nu ar avea nici o remuscare in a golii conturile conationalilor lui. De alfel se si vede in disperarea bancilor romanesti facuta de mai multe ori public in ultima vreme.
  Sincer – sper sa putrezeasca in inchisoare. In special pentru ca isi si permitea sa vinda programul la altii.

  Ce legatura are asta cu Teo Peter… Dumnezeu sa il ierte… Mie imi cam scapa…
  Un hot are dreptul sa fure pentru ca cindva s-a comis o nedreptate? Au americanii dreptul sa fure de la arabi pentru 11 septembrie??? Stupid…


  Cit despre paguba – Nu este o paguba efectiva. Ci este o paguba calculata si in baza pierderii de imagine si a tranzactiilor potentiale care ar putea fi afectate. Acest sistem de calcul al prejudiciilor se practica in sistemul juridic anglo-saxon. Prejudiciul calculat in fata instantei romane este oricum cu totul altceva si el se calculeaza cu totul altfel, asa ca nu sariti asa repede cu concluziile…
  • 0 (0 voturi)    
   un american si un roman (Sâmbătă, 19 aprilie 2008, 0:05)

   hackeru' ninja [anonim] i-a raspuns lui Christian Curec

   un american vine in Romania si il omoara pe Teo Peter. este ajutat de catre guvernul american sa fuga acasa in America unde este declarat nevinovat, vina o poarta sistemul nostru rutier.
   un roman pacaleste pe net niste americani, exploatand tniste probleme ale sistemului informatic / sistemul social de la ei. este declarat un infractor foarte periculos, eBay, FBI, CIA, NSA si Bush exulta atunci cand este incarcerat. in final se propune scaunul electric.
   • 0 (0 voturi)    
    nu vreau sa te jignesc.... (Sâmbătă, 19 aprilie 2008, 7:54)

    judex [anonim] i-a raspuns lui hackeru' ninja

    dar, fie ca ai ceva carente in educatie (nu este vina ta), fie ca morala nu este punctul tau forte. Nu discutam fapta in sine, pacaleala sau accident in cazul lui Teo Peter, ci scopul in care a fost comisa. Accidentul este accident, dar, daca pacaleala produce prejudicii morale sau materiale, este o ilegalitate care se pedepseste conform legii si moralei. Si daca pacaleala a avut ca scop furtul atunci sunt si circumstante agravante. Traim in societate, nu in jungla, si, prin urmare, suntem obligati sa respectam legile, indiferent daca ne place sau nu
 • +1 (1 vot)    
  A furat si trebuie pedepsit (Vineri, 18 aprilie 2008, 18:43)

  Adi [anonim]

  Total de acord cu comentariul imediat de mai sus. A furat si gata. Trebuie judecat si pedepsit. Nu este diferenta intre a fura bani din portofel (jaf fara violenta) si a fura bani din contul bancar al altuia.

  Rationamentul ca putem fura de la americani pentru ca oricum sunt bogati, tine de o mentalitatea "haiduceasca" ce nu isi are locul in societatea contemporana. Daca vrei sa castigi bani si tara ta nu iti permite, te muti frumos in alta tara si muncesti cinstit.

  Rationamentul ca trebuie sa il scapam si noi pe Vladuz pentru ca si americanii l-au scapat pe ucigasul lui Teo Peter este o mare prostie. Nu se compara doua chestii asa de diferite. Fiecare crima este o crima si trebuie judecata.

  In plus, daca il condamna (pe langa cazul ca asa e legea) Romania are de castigat la imagine externa. Asa cum eBay a aratat ca este eficient la a captura pe cei care incearca sa fure date personale de la clienti, tot asa si Romania arata ca este eficienta la a isi captura infractorii si la a comunica cu serviciile secrete din alte tari pentru acelasi lucru.

  Trebuie inteligenta sa furi date bancare, dar este hotie. De ce nu o folosea in mod constructiv, sa lucreze pentru securitatea companiilor romanesti? Sau de ce nu punea mana sa faca niste websiteuri? Sunt atatea scoli ce nu au websiteuri, sunt atatia profesori ce nu stiu sa foloseasca calculatorul, de ce nu punea mana sa ii ajute pe acestia sa invete, sa devina Romania un loc mai bun, cu oameni mai instruiti?
 • +1 (1 vot)    
  Concluzia (Vineri, 18 aprilie 2008, 18:45)

  Adi [anonim]

  In concluzie, hotul este hot si trebuie pedepsit. Nu conteaza ca nu a furat el bani. A furat numere de carti de credit (din cate inteleg). Daca e asa, asta e furt grav si trebuie pedepsit, chiar daca nu a vandut la altii informatia, chiar daca nu a scos bani. Dar faptul ca s-a oferit sa vanda programul arata ca era oricum gata sa vanda cartile de credit. Si apoi, daca cineva este pagubit si i se fura de cartea de credit, apoi el sau ea nu mai stie daca este de la Vladut care i-a furat numarul de carte de credit de la eBay sau de un alt Vladut ce i-a furat numarul de carte de credit de la banca ei sau de la un alt Vladut ...

  De asta toti Vladutii trebuie prinsi si pedepsitit. Cine zice ca sunt baieti destepti si trebuie sa li se multumeasca exagereaza.

  Si mai e ceva, eu pot sa las usa larg deschisa la casa. Daca o fac, sunt prost. Dar daca cineva intra in casa se numeste violare de domiciliu. Daca cineva fura din casa, se numeste furt. Chiar daca eu am lasat usa deschisa! Sa nu incurcam notiunile ...
 • +1 (1 vot)    
  Sa-i multumeasca, ca le-a deschis ochii (Vineri, 18 aprilie 2008, 20:05)

  Dana [anonim]

  Daca ati cere cu tot atita zel pedepsirea marilor corupti, care de-a lungul anilor au adus pagube materiare si de imagine Romaniei, nu ar fi ajuns tara in stadiul asta. Dar pentru un tinar, care la data aceea avea doar 17 ani, cereti pedeapsa maxima. In ce tara traiti ? Asta e stat de drept? Daca nu ar fi fost tinarul asta, s-ar fi gasit altul poate cu mai multa energie criminala si ar fi provocat pagube concrete firmei. Asa ca nu au decit sa-i multumeasca, ca le-a deschis ochii la timp, dar probabil se simt jigniti, ca un pusti i-a dus de nas ani intregi.
 • 0 (0 voturi)    
  Vladuz (Vineri, 18 aprilie 2008, 20:19)

  Herrmann der Cherusker [anonim]

  I really do not understand the critics of Romanians about "Vladuz". He showed the weaknesses of the ebay-system; ebay should pay him money for this high value consultancy. "Vladuz" is on e of the top talents of Romanian edp-manforce.
  It would be much better to put a lot of the Romanian politicians into prison instead of "Vladuz".
  German headhunters will wait in front the Romanian prison in order to offer him an additional education under strict supervision and -may be -an employment contract in Germany.
  • 0 (0 voturi)    
   Bulls eye! (Sâmbătă, 19 aprilie 2008, 3:32)

   cole [anonim] i-a raspuns lui Herrmann der Cherusker

   That's exactly the point!
   But morons in Romania -as well as those in US- can't understand that. They act by the principle "he's a crook, let him die in prison", but they know sh%^ about what he's done.
   Herrmann if you plan a manifestation in Romania, I'm in :)
   Chus!
   • 0 (0 voturi)    
    Responsibility of Romanians (Sâmbătă, 19 aprilie 2008, 22:12)

    Herrmann der Cherusker [anonim] i-a raspuns lui cole

    It is exclusively in the responsibility of Romanian citizens to do manifestations in order to protect their interests in Romania. If Romanian people are not able or are not willing to fight for their human and social rights in their own country no one can help them. Every people in the world has the politicians they deserve.
 • 0 (0 voturi)    
  bv lui (Vineri, 18 aprilie 2008, 22:33)

  aurelian [anonim]

  bv lui baiat destept.......dak aia de la ebay nu folosesc prezervativul...sa fie sanatosi
  • 0 (0 voturi)    
   Despre el. (Sâmbătă, 19 aprilie 2008, 6:42)

   Vaile Valerica [anonim] i-a raspuns lui aurelian

   Practic, e ca si cand cineva inventeaza o surubelnita cu care deschide usi, iti deschide usa, dupa care tu te apuci sa-ti reproiectezi sistemul de securitate pentru ca ai vazut ca se poate. Pasul 2, faci plangere la autoritati ca te-a costat reparatul sistemului de securitate o gramada de bani din cauza aluia. El doar ti-a aratat ca se poate..tu il arestezi si ii pui in carca prejudiciul calculat in mod direct de tine. Respectivii programatori oricum sunt angajati permanenti ai ebay. Sa nu uita ca ebay inseamna si paypal si skype, deci firme cotate foarte bine in plan international, au de unde, si era de datoria lor confom agreement-ului din pagina sa se protejeze.
   Anchetele la noi in domeniul asta sunt oricum facute de mantuiala si data fiind natura cazului si mediatizarea excesva va avea parte de un proces la fel de corect cum a avut parte si ceausescu cand a fost judecat. Toti stim ca se va termina cu o condamnare. Romania inca suge adanc de la un FeBeI cu pantalonii in vine. Ti se face si sila numai cand te gandesti la cazul Teo Peter comparativ cu asta. In cazul crimei Americanii au spus ca am inventat, ca nu au putut dovedii dincolo de orice suspiciune ca mortul se afla in masina...la noi vin si ne indica de parca ar avea competente teritoriale in RO. Suntem o natiune de sclavi.
   • 0 (0 voturi)    
    Corect (Luni, 21 aprilie 2008, 8:58)

    Marcel [anonim] i-a raspuns lui Vaile Valerica

    A furat el cumva banii?! Sau e-bay cauta sa-si scoata prejudiciul de imagine pe spatele lui? Cred ca daca ar fi luat respectivii bani, omul avea pana acum angajati o armata de avocati, care sa-l scoata. Cum bine remarca un alt cititor: sa fie judecat cu aceeasi masura cu care il judeca americanii pe Teo Peter. Dracu' sa-i ia pe politicienii nostri sugaci si fara pic de sange-n instalatie!
 • 0 (0 voturi)    
  Incredibil ! (Luni, 28 aprilie 2008, 2:48)

  Ciprian [anonim]

  Nu am cuvinte ce sa zic doar ca bvo vladutze ca le-ai traso la increzutzi aia ... vai si amar de securitatea lor de ... . Ai demonstrat la o lume intreaga ca Romania are cei mai mari hackeri si inteligentzi daca a spart ebay este ceva nu gluma ! Romaniilor nu-l criticatzi ci felicitatzi ca le-a dat peste nas ...tiilor de americani ! ei omoara mii de vietzi in orientul mijlociu si nimeni nu spune nimica !
  sper sa primeasca o pedeapsa mica daca chiar l-au prins Vlad esti the best !
 • 0 (0 voturi)    
  neutru (Miercuri, 11 iunie 2008, 10:37)

  laur [anonim]

  dak este asa de bun cum se zice o sa fie luat de americani sa lucreze pentru ei asa cum au facut si cu restul(vezi cazul iasi si cazul cluj)............cat despre frauda cred k este una fictiva si tine mai mult de imaginea ebay.

  cat despre hackereala este o pierdee de timp nu exista hacker care sa nu fie prins pt ca traficul pe net este atent monotorizat continuu si se cauta cuvinte cheie si aplicatii suspecte....asa k nu v-as sfatui sa incercati.
 • 0 (0 voturi)    
  :)) (Joi, 9 octombrie 2008, 22:23)

  ala mic din alexandria [anonim]

  ce aberatii:)) bv lui:)) RIP valdutze


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by