Compania eBay ia in considerare vinderea diviziei de telefonie prin internet Skype, dupa ce aceasta nu si-a dovedit inca utilitatea in impulsionarea afacerilor de e-commerce ale eBay, a declarat pentru Financial Times directorul executiv al eBay.

Declaratiile ii apartin lui John Donahoe, care a trecut la conducere luna trecuta si sunt cea mai buna indicatie ca eBay se gandeste sa vanda divizia Skype de care nu e multumita. A cumparat-o cu 3,1 miliarde dolari, iar anul trecut a evaluat-o la un nivel de 1,7 miliarde dolari, dupa ce a conchis ca performeaza sub asteptari, noteaza Financial Times.

eBay a cumparat Skype, sperand ca noua divizie va impulsiona tranzactiile online facilitand comunicarea dintre vanzatori si cumparatori. Era vorba si de sustinerea unor noi modele de afaceri, precum “click to call". La aproape trei ani de la achizitia Skype, aceasta nu s-a dovedit utila in ajutarea celorlalte afaceri ale grupului in care a intrat.

"Anul acesta testam sinergiile, daca sunt puternice vom pastra divizia in portofoliul nostru, daca nu, o vom vinde", a spus Donahoe.

Desi cumpararea Skype a fost privita de multi ca o greseala, compania se descurca bine si si-a adaugat 33 de milioane de clienti de telefonie in primul trimestru, ajungand la un total de 309 milioane. Desi majoritatea folosesc Skype pentru a efectua convorbiri telefonice gratuite, adaugarea serviciilor cu plata a ajutat divizia sa-si creasca veniturile cu 61% in primul trimestru, pana la 126 milioane dolari. Seful eBay spune ca Skype e o afacere buna care va fi anul acesta profitabila, la venituri de peste 500 milioane dolari.