Microsoft va pastra neschimbata oferta de 43,2 miliarde dolari facuta Yahoo, indiferent daca rezultatele financiare trimestriale pe care Yahoo la prezinta marti vor dezamagi sau vor satisface actionarii, a spus Steve Ballmer, CEO al Microsoft, citat de Reuters.

"Cred ca putem accelera strategia noastra, daca reusim sa cumparam Yahoo si vom oferi cat considera actionarii nostri ca e necesar", a spus Ballmer "Celor de la Yahoo le urez mult succes pentru rezultatele financiare, insa ele nu vor influenta cu nimic valoarea Yahoo in ochii Microsoft", a mai spus el.

Steve Ballmer, vorbind la lansarea portalului pentru Africa de Nord, MSN Maghreb, a impus ziua de sambata ca termen pana la care consiliul Yahoo poate accepta oferta, in caz contrar putand sa se confrunte cu o diminuare a ei.

E de asteptat ca rezultaele financiare pentru primul trimestru, pe care Yahoo le va prezenta in cateva ore, sa arate o stabilizare a afacerii de online media si publicitate, dupa doi ani de declin.

Sefii Yahoo vor sa foloseasca rezultatele financiare pentru a dovedi ca oferta Microsoft e prea mica si trebuie deci imbunatatita.

Microsoft a facut pe 31 ianuarie o oferta de preluare a Yahoo pentru 31 dolari/actiune, miscare pe care multi au vazut-o ca fiind o incercare de a concura Google pe segmentele de advertising si cautare pe internet. Dupa o analiza de 10 zile, board-ul Yahoo a considerat ca oferta de 31 dolari/actiune subevalueaza puternic compania. Conducerea Yahoo a stabilit in unanimitate ca preluarea de catre Microsoft nu ar fi nici in interesul companiei si nici al actionarilor.