Compania americana Yahoo! a anuntat ca are in plan sa lanseze portalul Yahoo.ro in perioada august-septembrie a acestui an, scrie Ziarul Financiar in editia de azi, citand un oficial al Yahoo Europa. Bobby Voicu, omul Yahoo in Romania, a explicat pentru HotNews.ro ca portalul yahoo.ro va oferi continut local pentru utilizatorii din Romania. El a precizat ca in prezent nu e nevoie de un birou de reprezentanta in Romania, dar daca va fi necesar la un moment dat va exista unul.

Darren Patterson, business development director in cadrul Yahoo! Europa, s-a aflat in prima parte a acestei saptamani in Romania pentru a pregati lansarea portalului yahoo.ro, scrie ZF.

Bobby Voicu a spus ca in lunile urmatoare vor mai sosi in tara si alti reprezentanti Yahoo Europa.

Planurile apropiate ale companiei au in vizor si lansarea unei versiuni in limba romana a Yahoo! Messenger si eventual a serviciului Yahoo! Mail, dar despre data lansarii, reprezentantul Yahoo nu a putut da detalii.

Recent, Yahoo! l-a numit pe Bobby Voicu in functia de community manager Yahoo! Romania. El va reprezenta interfata dintre utilizatori si dezvoltatori si nu va avea nicio legatura directa cu vanzarea de advertising pe Yahoo!.

Bobby Voicu are 29 de ani si este licentiat in finante-banci. Acesta detine cateva bloguri si site-uri, atat in limba romana cat si in engleza. Este consultant in domeniul online, specializat in blogging si social.

Yahoo! este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata online din Romania, avand peste opt milioane de utilizatori de e-mail, sapte milioane de utilizatori de instant messaging si peste 300.000 de utilizatori ai portalului foto Flickr.

Portalurile Yahoo specifice fiecarei tari au o multime de sectiuni, precum piata auto, cinema, imobiliare, horoscop, grupuri, harti, finante, TV, muzica, shopping si altele.