PC-urile mici low-cost vor fi in topul cumparaturilor in randul fanilor tehnologiei la targul de electronice Computex din Taipei (Taiwan), cel mai mare eveniment de gen din Asia, scrie Reuters care adauga ca problemele economice din SUA ii obliga pe multi sa-si restranga cheltuielile.

O parte dintre cumparatori au devenit sceptici si nu mai sunt dispusi sa cumpere PC-uri scumpe sau dispozitive extrem de tehnologizate. PC-urile mai ieftine, cum e mini-laptop-ul Eee al Asustek, dedicat pietelor emergente dar si celor care vor un al doilea computer, mai mic, vor ajuta piata sa avanseze.

Aceste PC-uri, multe cu baterii care tin mult, si posibilitatea de a se conecta wireless la internet, vor imparti scena cu o gama de laptop-uri ecologice, cu display-uri subtiri, cu consum redus de energie si capacitatea de a se incarca la soare, pentru a minimiza pe cat posibil consumul de energie.

Asustek va lansa noi modele de laptop-uri, cu ecrane mai mari, care le vor permite cumparatorilor sa faca aproape orice, de la stocarea de informatii in memorii flash rezistente la socuri, pana la navigarea pe internet din cafenele.

Si Acer va ataca pietele low-cost cu computere ieftine si promite un notebook care se va adresa unui nou segment de consumatori. Intel isi va promova cele mai noi procesoare, gandite sa intre in laptop-uri low-cost si alte dispozitive mici care se pot conecta la internet si care sa poate fi vandute cu circa 250 de dolari.

La targul Computex ce se va desfasura intre 3 si 7 iunie la Taipei vor participa mai bine de 1.700 de expozanti, in crestere cu 29% fata de anul trecut. Organizatorii estimeaza ca expozitia va fi vizitata de 135.000 de oameni, dintre care 35.000 de peste hotare.

IDC prevede ca anul acesta livrarile de PC-uri pe plan mondial vor creste cu 13%, pana la 296 milioane de unitati, iar in urmatorii doi ani vor avansa cu cate 10%.