Microsoft va deschide la anul un "centru tehnologic de cautare", intr-un oras european al carui nume nu a fost anuntat. Miscarea face parte din lupta cu Google, iar Microsoft vrea sa imbunatateasca motoarele de cautare si sa aiba impact asupra pietei de profil, dominata clar de Google, scrie The Guardian.

Microsoft e decis sa investeasca in continuare in motorul de cautare Live Search, chiar daca tentativa sa de a cumpara divizia de internet search a Yahoo a esuat. Compania nu a decis inca in ce oras va deschide centrul, insa mai multe orase sunt candidate.

Reprezentantii Microsoft considera extrem de important succesul in internet search pe plan european si vor sa dubleze investitiile in domeniu. Centrul tehnologic de cautare pe internet va fi dedicat "livrarii unei experiente relevanta pe plan local, mai inteligenta si puternica in domeniul motoarelor de cautare", spune Microsoft.

Don cele 17,5 milioane de cautari pe internet facute in Europa in aprilie, 80% au fost facute prin Google, in timp ce Live Search si Yahoo au avut fiecare sub 5%, potrivit comScore.

Microsoft deschide centrul pentru ca cei care cauta diferite lucruri pe net au asteptari diverse si in functie de regiunea de unde sunt, iar compania vrea sa faca cercetari in diferite zone pentru a vedea exact ce vor utilizatorii din fiecare regiune.