Dupa esuarea discutiilor de preluare integrala a Yahoo!, Microsoft a oferit un miliard dolari pentru motorul de cautare al Yahoo!, plus un procent din viitoarele venituri, in schimbul unor investitii de opt miliarde dolari si interzicerea Yahoo! de a face acorduri cu alte companii in domeniul cautarii online, informeaza AFP. Agentia citeaza o scrisoare adresata actionarilor de catre actualii sefi Yahoo!, prin care acestia apara acordul cu Google si critica demersul lui Carl Icahn, unul dintre cei mai importanti actionari ai Yahoo!, de a schimba conducerea.

Actuala conducere a Yahoo! cauta aliati in conditiile in care, pe 1 august, va da piept cu miliardarul Carl Icahn, unul dintre cei mai importanti actionari ai Yahoo!, in cadrul adunarii generale anuale a actionarilor. Icahn duce o campanie de inlocuire a actualei echipe de conducere.

Microsoft ar fi avut drept de veto si asupra unei ulterioare vanzari a Yahoo!

Potrivit presedintelui echipei de conducere Yahoo!, Roy Bostock, si a directorului general, Jerry Yang, acordul ar fi oferit celor de la Microsoft si drept de veto in eventualitatea unei vanzari a Yahoo!. Acordul era exclusiv cu Microsoft pentru o perioada de 10 ani, se arata in scrisoare.

Yahoo! a respins oferta "hibrid" facuta de Microsoft si a incheiat in schimb un acord cu Google. Potrivit acestuia, reclamele Google vor aparea alaturi de rezultatele afisate de motorul de cautare Yahoo!, pentru utilizatorii sai din SUA si Canada.

Yahoo! pierde 250 milioane dolari daca renunta la contractul cu Google mai devreme de doi ani

Acordul cu Google nu interzice Yahoo! sa faca alte parteneriate in domeniul publicitatii online, fiind estimata o imbunatatire a lichiditatii Yahoo! cu 250 milioane dolari, la 450 milioane dolari, in primul an, se mai precizeaza in scrisoare.

Ceea ce nu spune scrisoarea, dar mentioneaza acordul incheiat cu Google este faptul ca in cazul in care Yahoo! isi schimba conducerea si renunta la contractul cu Google mai devreme de 2 ani, Yahoo! va trebui sa plateasca despagubiri de 250 milioane dolari catre Google.