Proiectul realizat in parteneriat cu Infratel Net vizeaza instalarea de routere in cateva orase importante din Romania si upgradarea routerelor existente cu interfete 10G. Actiunea se va derula pe parcursul a patru luni si vizeaza dezvoltarea capacitatii retelei nationale Euroweb Romania de la 1G la 10G.

In cadrul proiectului, mai multe routere Juniper Networks din seria M vor fi instalate in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj si Constanta. Router-ul M320 va fi upgradat cu interfete 10G, urmand ca apoi sa fie mutat de la actuala locatie, Timisoara, in Frankfurt, schimbare care va conduce la cresterea capacitatii de interconectare in Frankfurt la 2x10G.

"Am decis upgradarea capacitatii retelei nationale de la 1 G la 10 G deoarece dorim sa oferim acces la tehnologie de ultima ora", a declarat Laurentiu Stan, Director General al Euroweb Romania, conform unui comunicat.

"Faptul ca Euroweb a ales colaborarea cu Juniper Networks pentru urmatoarea etapa a proiectului de upgradare vine ca o recunoastere a efortului constant pe care il depunem pentru a livra solutii eficiente clientilor nostri”, a adaugat Ovidiu Valeanu, Director General Infratel Net.