Readius, e-book-ul revolutionar al Philips, va fi lansat in Anglia, Germania si Italia in aceasta toamna, iar in Statele Unite va aparea cel mai probabil la inceputul anului viitor. Pretul aparatului nu a fost inca stabilit, dar surse citate de New York Times sustin ca va ajunge la 400 de dolari.

Considerat un "papirus" al epocii moderne, aparatul destinat citirii de carti, e-mailuri, ziare sau reviste este de marimea unui telefon mobil, dar atunci cand il deschizi, se desfasoara un ecran cu diagonala de 5 inch, asemanator cu un display LCD.

Ecranul poate afisa 16 nuante de gri si poate afisa 22 de linii de text, in functie de font. Aparatul a fost creat special pentru cei care vor sa profite de toate momentele de pauza din timpul zilei, in taxi, in metrou sau la coada la supermarket, sa citeasca ziarul, sa-si verifice e-mailul sau sa treaca prin 2-3 pasaje din cartea lor preferata.

Paginile se schimba intre ele in aproximativ jumatate de secunda, iar vizibilitatea scrisului se mentine intr-o varietate de conditii de lumina, iar bateria te poate tine si 30 de ore de citit.

Ecranele sunt subtiri, usoare si foarte rezistente. “Am lovit cateva ecrane cu ciocanul de mai multe ori si tot functioneaza. Sa vad ca poate cineva sa faca acelasi lucru cu un Blackberry”, a declarat Shawn O’Rourke, director tehnic la Flexible Display Center din cadrul Universitatii de Stat din Arizona.

“Display-urile flexibile nu sunt un lucru nou pe piata, dar cele anterioare au fost aplicatii cu o rezolutie mai slaba. Rezolutia la Readius este una foarte buna, iar imaginile au o calitate superioara, ceea ce consumatorii asteapta”, a precizat Paul Zemenza, vice-presedinte al departameantului de research de la iSuppli.