Aproape jumatate dintre utilizatorii internetului sunt in pericol la capitolul securitate online pentru ca nu si-au actualizat browserele, arata un studiu al The Swiss Institute of Technology, Google si IBM, citat de BBC. Utilizatorii de Firefox sunt cei mai constiinciosi in a-si actualiza browserul, in timp ce la polul opus se afla cei ai Microsoft Explorer.

Studiul arata ca 600 de milioane de internauti nu si-au updatat browserele, ceea ce este "o reteta pentru dezastru" pentru ca acestia sunt vulnerabili la actiunile "cyber - criminalilor".

Autorii studiului recomanda ca pentru browsere sa existe un "termen de garantie", similar cu cel din industria alimentara, pentru ca utilizatorii sa fie educati sa-si "improspateze" browserul cand acesta expira.

Studiul a aratat ca utilizatorii de Firefox folosesc in medie cele mai noi versiuni, in timp ce fanii Microsoft Explorer sunt mai lenti la instalarea versiunilor mai noi.

83% din utilizatorii Firefox au cea mai noua si sigura versiune, in timp ce la Safari procentul e de 65%, iar la Internet Explorer e de 47%.

Conform studiului, Internet Explorer are o cota de 78% din piata, urmat de Firefox cu 16%, Safari cu 3% si opera cu 1%.