Intel, cel mai mare producator de procesoare din lume, a primit aprobarea Administratiei americane a Alimentelor si a Medicamentelor ( FDA - Food and Drug Administration) pentru comercializa sisteme personale de monitorizare a sanatatii pacientilor cu probleme cronice, anunta Reuters.

Sistemul, numit Health Guide, combina un aparat de monitorizare personala pentru pacienti si accesul online pentru profesionisti din domeniul medical care monitorizeaza si au grija de starea bolnavilor.

Sistemul inglobeaza unelte interactive pentru administrarea personala a starii pacientilor cum ar fi programe de colectare a semnelor vitale, continut multimedia pentru educarea bolnavilor si programe de feedback si de comuncare ca e-mail-uri si video conferinte.

Health Guide se poate conecta la diferite aparate medicale, clasice sau wireless, cum ar fi aparate de masurare a presiunii arteriale, a nivelului de glucoza din sange sau a greutatii. Informatia colectata apare pe un touch-screen si se trimite automat personalului calificat pentru a se ocupa de eventualele probleme.

"Avand in vedere ca din ce in ce mai multe persoane sufera de boli cronice, credem ca e un lucru constructiv sa mutam asistenta medicala din spitale acasa", a declarat vice-presedintele al Digital Health Group de la Intel.

"Credem ca Health Guide reprezinta o noua categorie de sisteme personale de monitorizare a sanatatii pacientilor, unul care depaseste cu mult simplele sisteme de monitorizare la distanta a bolnavilor care exista azi", a continuat acesta.

Intel a declarat ca se asteapta ca Health Guide sa intre pe piata in Marea Britanie si Statele Unite la finele anului acesta sau, cel mai tarziu, la inceputul anului viitor.