Viacom si Google au ajuns la un acord pentru a proteja confidentialitatea utilizatorilor YouTube cat timp se vor colecta probe in procesul de incalcare a legilor de copyright, anunta BBC. Google va transmite Viacom informatiile din baza de datea YouTube, dar nu va furniza datele personale ale utilizatorilor, precum numele de useri, liste cu ce au vazut online, cu ce au incarcat pe site si adresele IP.

Viacom, proprietar al studiourilor Paramount and MTV Networks, a intentat un proces de 1 miliard de dolari in care acuza YouTube ca a incalcat drepturile de autor, si a primit saptamana trecuta, prin ordin judecatoresc, dreptul de a analiza baza de date a YouTube.

Viacom a tinut sa risipeasca temerile privind analiza datelor personale si a spus ca nu va ajunge sa identifice utilizatorii individuali. Informatiile vor servi drept dovezi pentru cazul contra YouTube si utilizatorii individuali nu vor avea de suferit.

"Am ajuns la un acord cu Viacom si au fost de acord ca noi sa le le dam baza de data, dar sa pastram anonimitatea utilizatorilor YouTube", a declarat purtatorul de cuvant Google, Ricardo Reyes, citat de reuters..

"Sunt bucurosi sa anuntam ca Viacom, MTV si altii au renuntat la cererea de a vedea log-ul vizualizarilor fiecarui utilizator si ca aceste informatii nu le vor fi furnizate", apare scris intr-un post pe blogul YouTube.

Decizia va fi bine primita de sustinatori ai dreptului la confidentialitate, mutli dintre care au atras atentia ca hotararea de spatamana trecuta atenteaza la intimitatea utilizatorilor si ameninta sa expuna date foarte personale, incalcand astfel legi mai vechi.