In cadrul Summitului E3 Media and Business de la Los Angeles, Sony a introdus un nou serviciu prin care utilizatorii de PlayStation pot descarca filme direct pe consola, in timp ce Microsoft a lansat un serviciu similar prin introducerea accesului la Netflix, o companie de inchiriat filme online sau pe DVD, anunta Reuters.

Sony a anuntat ca va permite utilizatorilor de PlayStation sa descarce direct pe consola filme de la studiouri ca Disney, Fox si Warner Bros, in format standard si High Definition. Costul inchirierii unui film va fi intre 3 dolari si 5.99, iar achizitionarea filmului va costa intre 10 si 15 dolari.

Sony a mai anuntat ca va lansa un model de PlayStation de 80Gb si care se va intra pe piata din septembrie si va costa 399 de dolari, informeaza CNN.

Tot la summitul E3, Microsoft a prezentat parteneriatul cu Netflix, una dintre marile companii de inchiriat filme online si pe DVD, si care va permite utilizatorilor consolelor Xbox 360 sa aleaga din cele peste 10.000 de filme si emisuni tv disponibile pe Netflix.

Servicul, care se preconizeaza ca va fi introdus ca un upgrade de soft, va fi oferit fara costuri suplimentare abonatilor Netflix care sunt membri Xbox 360 Live Gold, anunta Reuters.

Netflix are peste 8.2 milioane de abonati, iar Microsoft a vandut peste 10 milioane de console Xbox, dar nu se stie exact numarul abonatilor la Netflix care au si Xbox 360 si sunt membri Xbox Live Gold.