Starea de sanatate a fondatorului Apple Inc, Steve Jobs, provoaca ingrijorare in randul industriei IT, la mai mult de o luna dupa ce acesta a aparut "extrem de slabit" la o conferinta anuala a companiei, scrie New York Post.

Atunci, apropiatii sai au afirmat ca Jobs era victima unei viroze puternice si s-a tratat cu antibiotice. Din iunie, oficiali ai companiei nu au mai oferit informatii legate de starea de sanatate a lui Jobs.

Zvonurile legate de starea de sanatate subreda a lui Steve Jobs au intervenit in contextul in care Apple urmeaza sa-si anunte rezultatele trimestriale. "Investitorii de la Apple sunt foarte ingrijorati", a afirmat o sursa de pe Wall Street care a discutat cu cativa dintre actionarii companiei. In plus, cateva persoane care s-au intalnit cu el in jurul datei de 11 iulie, atunci cand s-a lansat iPhone 3G, sustin ca au fost socati de "aspectul sau slabit".

New York Post sustine ca Apple a evitat mereu sa ofere informatii legate de starea de sanatate a lui Steve Jobs. Chiar si dezvaluirile legate de cancerul pancreatic descoperit in 2003 au fost facute dupa ce tumoarea fusese indepartata. Diferite surse afirmau recent ca Apple Inc stia de peste noua luni de descoperirea tumorii insa a evitat sa faca publice informatiile.

Publicatia americana afirma ca, prevazatori, unii dintre investitori si-au vandut o parte dintre actiuni in cazul in care vor aparea noi stiri legate de deteriorarea starii de sanatate a lui Jobs. De altfel, actiunile companiei au inregistrat o depreciere incepand din mai, dupa aparitia informatiilor ca Jobs ar fi bolnav. In plus, actionarii sunt ingrijorati ca Apple nu are un plan de succesiune, iar o parte din valoarea companiei este intrinsec legata de fondatorul si figura sa emblematica, Steve Jobs.

Cu toate acestea, potrivit prognozelor realizate de First Call, se asteapta ca Apple sa anunte un profit de 1.08 de dolari/actiune.