Desi in al treilea trimestru fiscal, incheiat la 30 iunie, veniturile au urcat cu 38%, iar profitul cu 31%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, actiunile companiei s-au depreciat cu 11%, pe fondul prognozelor nu foarte favorabile pentru trimestrul in curs. Trimestrul aprilie - iunie a fost cel mai bun al treilea trimestru fiscal din istoria Apple, a spus Steve Jobs, CEO al companiei.

Apple a estimat pentru trimestrul ce se va incheia in septembrie castiguri de un dolar/actiune, sub estimarile Wall Street, de 1,13-1,41 dolari/actiune, si cu mult sub media de 1,25 dolari/actiune.

Tinta de venituri pentru al patrulea trimestru fiscal a fost stabilita de Apple la 7,8 miliarde dolari, fata de previziunile Wall Street, de 8,3 miliarde dolari, potrivit estimarilor Reuters.

In schimb, trimestrul incheiat in iunie a fost unul extrem de bun, profitul net a fost 1,07 miliarde dolari, in urcare fata de 818 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile au crescut de la 5,41 miliarde dolari la 7,46 miliarde dolari.

In aceasta perioada, Apple a livrat 2.5 milioane calculatoare Macintosh, in crestere cu 41% in numar de unitati si in crestere cu 43% in venituri fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania a vandut 11 milioane de unitati iPod, o crestere de 12%, iar vanzarile iPhone din acest trimestru au fost de 717.000 unitati fata de 270.000 in aceeasi perioada a anului trecut.