Microsoft a anuntat ca a batut palma cu cinci regizori de filme horror care vor crea filme scurte in incercarea de a spori atractivitatea continutul disponibil pentru consolele Xbox, scrie Fiancial Times.

Competitia dura dintre Xbox al Microsoft si Playstation 3 de la Sony ii determina pe producatori sa ofere continut suplimentar, filme, programe TV si alte lucruri care sa creasca atractivitatea consolelor.

Xbox Live, un serviciu online prin care utilizatorii consolei pot descarca continut, se pregateste sa lanseze cinci filme scurte, de comedie, dupa ce Microsoft a batut palma cu Safran Digital Group. Regizorii alesi au produs filme precum Saw, Dawn of the Dead si The Amityville Horror.

Microsoft va lansa filmele pe toate cele 26 de piete unde serviciul Xbox live e functional, si daca reactiile vor fi pozitive va lansa continut suplimentar. Filmele sunt gandite pentru a fi urmarite in pauzele dintre jocuri.

Acordul cu SDG e parte a planului Microsoft de a face disponibil cat mai mult continut pentru console, iar saptamana trecuta compania a semnat un acord cu Netflix pentru ca mii de filme sa poata fi descarcate de posesorii consolelor.

Microsoft anuntase marti ca anul acesta va incepe sa comercializeze, tot prin Xbox Live, jocuri create de utilizatori, iar acestia vor primi o parte din profit. Jocurile vor costa 2,5, cinci sau zece dolari.