Sony, Samsung si alti mari producatori de electronice s-au unit pentru a dezvolta tehnologia Wireless High-Definition Interface(WHDI), tehnologie care va permite comunicarea tuturor dispozitivelor multimedia din casa, wireless, informeaza CNN. Gigantii pietei electronice vor incerca prin dezvoltarea tehnologiei WHDI sa elimine cablurile care au devenit un adevarat inconvenient pentru cei ce si-au impanzit casa cu diverse aparate.

Sony Corp., Samsung Electronics Co., Motorola Inc., Sharp Corp. si Hitachi Ltd. si-au unit fortele pentru a dezvolta tehnologia WHDI creata de compania israeliana Aminon Ltd.

Aminon comercializeaza deja chipurile care permit functionarea WHDI, dar dezvoltarea acestei tehnologii in cadrul unui grup industrial va permite cumparatorilor sa-si achizitioneze aparate cu WHDI de la diferiti producatori si sa le interconecteze fara probleme.

Noua tehnologie permite conectarea wireless a calculatorului la televizor, iar filmele rulate pe calculator vor fi vizionate in acelasi timp pe televizor. "Daca ai un televizor in casa cu WHDI, acel televizor va putea sa acceseze wireless orice aparat din casa, fie ca e o consola de jocuri, un computer, DVD player sau chiar alt televizor", a declarat Noam Geri, unul dintre fondatorii Aminon, citat de CNN.

Aminon asteapta ca primele televizoare cu WHDI sa intre pe piata anul viitor, iar pretul acestora sa fie cu 100 de dolari mai mult decat aparatele obisnuite.