Microsoft testeaza in prezent un nou prototip al programului PowerPoint, care foloseste un instrument de focusare (zoom) pentru a scoate in evidenta textul, imaginile sau alte detalii ale paginilor de prezentare ale programului (slide-uri), informeaza PCAdvisor. Prototipul pptPlex este un plug-in (program) compatibil cu Office 2007, putand rula pe Windows Vista si XP.

Tehnologia pptPlex este similara cu cea prezentata de Bill Gates in timpul Microsoft CEO Summit 2008, respectiv TouchWall, o interfata multi-touch, care are in spate un soft numit Plex, dezvoltat in laboratoarele Office ale Microsoft.

Programul permite utilizatorilor sa creeze prezentari pptPlex sau sa schimbe prezentarile mai vechi in prezentari pptPlex, incluzand de asemenea si un pptPlex viewer. Actualele prezentari PowerPoint se realizeaza folosind o serie de slide-uri prezentate linear, noul program permitand insa o mult mai mare libertate in administrarea paginilor electronice.

Microsoft a anuntat ca intentioneaza sa imbunatateasca productivitatea si sa furnizeze "o metoda aditionala de prezentare Microsoft Office PowerPoint 2007". In acelasi timp insa, Microsoft a subliniat ca pptPlex este doar un prototip si ca nu este nici programat a fi inclus intr-un alt produs si nici nu trebuie considerat drept "o versiune alfa sau beta" pentru viitoare produse. Potrivit PCAdvisor, Microsoft lucreaza in prezent la suita Office 14, software pe care intentioneaza sa-l livreze pe piata in prima jumatate a anului 2009.

Mai multe detalii, o prezentare video, dar si descarcarea acestui program - aici.