Grupul RTC s-a inteles cu RHS Company si ii vinde divizia de IT&C ProCA, urmand ca aceasta, impreuna cu activitatile de distributie IT ale RHS Company, sa devina cel mai mare distribuitor de produse IT din Romania, a anuntat RTC. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Dupa obtinerea acordului din partea Consiliului Concurentei, ProCA va deveni parte a grupului de firme RHS, unul dintre principalii jucatori de pe piata romaneasca in domeniu, RTC pastrand interese importante in noua structura prin relatia client-furnizor-client.

ProCA este divizia de distributie de produse IT&C din cadrul Grupului RTC si actioneaza pe mai multe piete: componente si sisteme IT, printing si consumabile, foto-video, respectiv periferice IT.

Compania are 110 angajati si o retea nationala de peste 1.500 de dealeri, avand furnizori importanti precum HP, Brothers, BenQ, Canon, Logitech, Philips sau Sony. Compania a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri de 36 de milioane de euro (aproximativ 50 milioane dolari).

RHS Company, infiintata in 1999, cu capital integral romanesc, este in prezent unul dintre cei mai importanti furnizori de componente, accesorii si sisteme IT din Romania, avand peste 200 de angajati in 11 filiale din Romania. In 2007 compania a realizat o cifra de afaceri de 105 mil dolari, avand ca principali parteneri firme precum: Asus, BenQ, Fujitsu Siemens, LG, Microsoft, Mio si Samsung.