Electronic Arts (EA) a anuntat ca a retras oferta de 2 miliarde de dolari pentru preluarea rivalului din industria jocurilor video Take-Two Interactive, creatorul celebrului joc Grand Theft Auto, scrie International Herald Tribune. EA a declarat ca oferta a fost retrasa pentru ca "un astfel de targ nu ar mai avea sens" si pentru a nu afecta programul EA de distributie a jocurilor in sezonul de vacanta.

EA a precizat ca disponibilitatea de a incheia o intelegere cu Take-Two Interactive depindea de cat de repede si in ce mod s-ar fi putut integra noile titluri de jocuri in programul propriu pentru perioada critica de vanzari din apropierea sarbatorilor.

De cand EA a prezentat oferta de preluare, conducerea Take-Two a sfatuit actionarii sa nu accepte pretul oferit pe actiuni (25,74 dolari pe actiune). Conducerea Take-Two a sustinut ca oferta subevalueaza cu mult potentialul companiei pe termen-lung.

Dupa anuntul dat de EA ca a retras oferta de preluare, actiunile Take-Two au scazut cu aproximativ un dolar, ajungand la 23,75 de dolari pe actiune, iar titlurile EA au scazut cu 48 de centi, ajungand la 47,76 de dolari pe actiune la bursa din New York, informeaza IHT.