Comisia Europeana a aprobat fuziunea producatorilor japonezi de electronice Kenwood si JVC, care vor forma, la 1 octombrie, o companie de tip holding, scrie Reuters.

Cele doua companii anuntasera fuziunea in luna mai. Desi isi propune sa aiba un impact important asupra pietei, noua entitate va fi inca un concurent foarte mic pentru principalii jucatori din piata de profil. Vanzarile Kenwood si JVC au totalizat, in anul fiscal incheiat la 31 martie, 820 miliarde yeni (8 miliarde dolari), reprezentand mai putin de o zecime din vanzarile Panasonic - 9.000 de miliarde yeni.

"Dupa examinarea operatiunii, Comisia a conchis ca tranzactia nu ar ridica probleme semnificative pentru mediul concurential din Zona Economica Europeana", potrivit unui comunicat al executivului de la Bruxelles.

Kenwood este specializata in echipament si electronice auto, in timp ce JVC produce in special electronice de consum, cu o pozitie consolidata pe piata aparatelor de filmat pentru amatori, cu stocare pe hard disk.