AMD, al doilea mare producator mondial de procesoare, a anuntat ca vinde divizia sa de televiziune digitala catre Broadcom, pentru 192,8 milioane dolari, scrie computerworld.com. Vanzarea va ajuta AMD sa-si limiteze pierderile, iar Broadcom intra in segmentul produselor mai ieftine.

Afacerea digital TV a AMD cuprinde procesoare, receivere si soft pentru televiziunea digitala. Broadcom produce componente in acest sector, iar achizitia facuta ii va consolida pozitia, spun reprezentantii companiei. Broadcom s-a concentrat pe segmentele mediu si superior ale pietei de digital TV, iar achizitia o va ajuta sa patrunda si in zona produselor mai ieftine.

AMD a achizitionat divizia de digital TV in 2006, ca parte a achizitiei ATI pentru suma totala de 5,4 miliarde dolari. Totusi, valoarea diviziei a scazut de atunci, iar trimestrul trecut a fost al saptelea consecutiv in care AMD inregistreaza pierderi. AMD spera ca vanzarea o va ajuta sa-si limiteze pierderile, iar Broadcom spune ca veniturile diviziei vor fi cu 50% mai mari in semestrul doi, comparativ cu prima parte a anului.

Broadcom s-a angajat sa mai aduca 530 de angajati la noua divizie.