Microsoft a lansat miercuri a doua versiune beta a browserului Internet Explorer 8, versiune ce aduce noi facilitati in materie de securitate, confidentialitate si promite o utilizare mai usoara a produsului, scrie Reuters. Printre noile facilitati se numara: InPrivate Browsing, Web Slices, Accelerators sau Search Suggestions.

InPrivate Browsing este o facilitate de securitate prin care utilizatorii pot naviga pe anumite site-uri fara ca Internet Explorer sa le inregistreze actiunile sau adresele pe care le viziteaza. Web Slice-urile permit utilizatorului sa afle noutatile de pe un anume site, fara a mai intra pe pagina respectiva (web slices sunt bucatii de cod care se tot updateaza pe un web site si care pot fi integrate in IE).

Search Suggestions dau utilizatorului previzualizari grafice ale cautarilor, iar Compatibility View permite afisarea corecta a unor pagini web care au fost proiectate pentru browsere mai vechi. SmartScreen Filter combina tehnologiile de filtrare phishing cu cele de detectie malware, si daca un site prezinta pericol pentru calculatorul utilizatorului, il blocheaza instant.

IE Beta 2 dispune de o viteza mai buna de rulare datorita unui script engine imbunatatit si iti permite sa analizezi performanta unui site folosind Developer Tools, aplicatie aflata in meniu. IE 8 beta 2 este disponibil in limbile engleza, germana, japoneza si chineza.

Microsoft nu a dat detalii despre data cand Internet Explorer 8 va fi lansat oficial si nici despre cati utilizatori sunt asteptati sa descarce noua versiune, scrie Reuters. Ultima versiune a browserului, IE 7 a fost lansata in octombrie 2006.

Internet Explorer 8 Beta 2 poate fi downlodat de aici.