Te simti stresat si nu poti sa te concentrezi la nimic? Fumezi tigara dupa tigara si suferi de anxietate cand esti in imposibilitatea de a accesa internetul? Atunci cu siguranta suferi de 'discomgoogolation', cea mai recenta boala descoperita de cercetatorii britanici.

Potrivit Reuters, care citeaza un studiu efectuat de specialisti din Londra, aproape jumatate din britanici sufera de aceasta noua tulburare, oamenii devenind mult mai stresati atunci cand nu se pot conecta la internet.

"Stocarea informatiilor pe banda rulanta a insemnat pentru prima data in istorie o cultura a 'raspunsurilor instante'. O galaxie de informatii este la doar un click distanta, fapt ce a provocat o acuta dependenta de web", a declarat psihologul David Lewis, precizand ca "atunci cand esti in imposibilitatea de a te conecta online, discomgoogolation preia controlul asupra ta".

Lewis a analizat tensiunea arteriala si activitatea cerebrala la persoanele care sufera de "discomgoogolation", observand o accelerare a acestor procese.

Termenul provine de la cuvantul "discombobulate" (care inseamna 'a bulversa') si Google.

Studiul, efectut pe un esantion de 2,100 de persoane mai arata ca jumatate din populatia britanica foloseste internetul intre o ora si patru de ore pe zi, iar 19% petrec mai mult timp online decat cu familiile lor, intr-o saptamana.

De asemenea, 47% din cei intervievati cred ca internetul este mult mai important decat religia in vietile oamenilor, iar o persoana din cinci acorda mai multa atentie internetului decat partenerului de viata.