Incepand cu data de 15 octombrie 2008, Calin Tatomir, director al companiei private de consultanta IT ”Cabinetul Calin Tatomir” va prelua conducerea filialei Microsoft Romania, a anuntat compania. El il va inlocui pe Silviu Hotaran, care a fost director general intre 1996 si 2004 si din iunie 2007 pana in prezent.

Calin Tatomir a lucrat timp de 12 ani la reprezentantele Digital si Compaq si cinci ani in propria companie. Cat timp a lucrat la Digital, Tatomir a condus diviziile de servicii, iar la Compaq a fost Channel Sales Manager si Consumer Business Manager.

”A face parte din Microsoft si a lucra intr-o pozitie executiva este o experienta unica si probabil cel mai dorit job din piata romaneasca de tehnologia informatiei. Chiar daca am o experienta de 12 ani in functii de conducere in corporatii americane, cred ca sunt in fata unei provocari mai mari”, a declarat noul general manager.

"Calin vine la conducere dupa un lider marcant, Silviu Hotaran, si preia o afacere bine consolidata in Romania. Am inceput acum 12 ani cu cinci oameni in echipa de sales si marketing. Microsoft are acum peste 200 de oameni si a adaugat o noua directie de business in 2007, deschizand centrul de suport tehnic la Bucuresti", spune Vahé Torossian, vicepresedinte Microsoft International si presedinte Microsoft Central Eastern Europe.

Calin Tatomir este inginer, a absolvit Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din Bucuresti in anul 1987.