Filiala romaneasca a Microsoft estimeaza o crestere de 30-35% a veniturilor sale in anul fiscal ce se va incheia in iunie 2009, a spus Dan Bulucea, director de marketing al companiei. El a adaugat ca divizia de servere va avea cea mai puternica ascensiune. Veniturile companiei in anul fiscal 2007/2008 au crescut cu 45%.

"Microsoft Romania nu mai este la inceput, are deja 12 ani iar media cresterilor a fost de 50%", spune Bulucea, care adauga ca pentru anul fiscal curent cresterea asteptata este de 30-35%.

"Investitiile noastre vor merge catre zona de enterprise, dezvoltare de solutii pentru clientii mari, catre ei vor merge cele mai multe investitii. Daca e sa ne uitam la produse as spune ca tot divizia de servere va fi cea care va avea cresterea cea mai mare", spune Bulucea. Cresteri peste medie vor fi si la divizia Dynamics, solutii de business si zona de Windows Mobile.

Rata de penetrare a PC-urilor e mult sub media europeana, interesul pentru IT e mare, iar anual in tara se vand circa un milion de PC-uri, spune reprezentantul Microsoft, care considera ca acesti factori vor face ca rezultatele financiare ale companiei sa fie pe plus si in urmatorii ani.

Ca tendinta, spune Bulucea, se vede ca tot mai multi aleg produse Microsoft in limba romana, dovada ca incep sa foloseasca PC-uri si oameni care fie nu stiu engleza, fie nu au mai folosit computere pana acum.

In anul calendaristic 2007, Microsoft Romania a avut o cifra de afaceri de 81,7 milioane lei si un profit net de 18,66 milioane lei, conform site-ul Ministerului Finantelor. Cu un an inainte filiala a avut afaceri de 56 milioane lei si un profit net de peste 14 milioane lei.

Microsoft Romania a anuntat marti o campanie pentru promovarea suitei Office 2007 Acasa si pentru Scoala destinata utilizatorilor casnici. Pretul promotional al pachetului este 199 lei pana la finele anului, iar apoi va reveni la pretul de 450 lei.