Presa asteapta si vorbeste de zile bune despre evenimentul pe care Apple il organizeaza astazi in SUA. Primele stiri vor ajunge in Romania spre seara, insa analistii se intreaba si isi dau cu parerea, legat de noutatile producatorului american. Cel mai probabil vom asista la noi versiuni de iPod si la ieftiniri ale player-elor. Dar intrebarea este: va anunta Apple un produs bomba, vom asista la o surpriza? Computerworld.com a consultat cativa analisti.

"Tind sa cred ca va fi un eveniment legat de muzica", crede Michael Gartenberg, vicepresedinte la JupiterMedia. El adauga ca, de obicei toamna, Apple isi reinnoieste gama iPod.

"Probabil ca vor reduce pretul iPod Touch pentru a-l plasa mai adecvat in comparatie cu iPhone", crede Ezra Gottheil de la Technology Business Research Inc.

In SUA, iPod Touch costa 299 de dolari in varianta de 8 GB, 399 de dolari in varianta de 16 GB si 499 la 32 GB. iPhone 3G costa, cu abonament pe doi ani la AT&T Inc, 199 dolari in varianta de 8 GB si 299 dolari pentru 16 GB.

Analistii spun ca ar putea aparea schimbari la designul iPod Nano, insa se intreaba daca vor fi si alte noutati. E posibil ca Apple sa anunte un abonament nelimitat la biblioteca de melodii iTunes. Cei care-si cumpara player-ul vor plati in plus la achizitie pentru a avea acces nelimitat la iTunes.

Analistii consultati de Computerworld spun ca daca nouatile Apple se vor limita doar la iPod, clientii ar putea fi dezamagiti. Noile iPod-uri nu vor rupe piata, pentru ca aceasta este saturata, crede Ezra Gottheil. "Ar putea anunta ceva in segmentul laptop-urilor", crede Gottheil, desi exista deja promotii de toamna pentru MacBook si MacBook Pro.

Michael Gartenberg spune ca au mai fost cazuri in care, alaturi de innoirea gamei iPod, Apple a venit cu informatii bomba, iar in iulie au lasat sa se inteleaga ca in toamna ar putea veni ceva important.