Seful Apple, Steve Jobs, a lansat marti seara o noua gama de iPod-uri si a glumit pe seama mult discutatei sale stari de sanatate, insa actiunile producatorului american au scazut cu mai mult de 4 procente dupa prezentarea care nu a adus surprize majore pentru investitori, informeaza Reuters. Jobs a aratat doua noi modele de iPod Nano cu marginile curbate, prezentate drept cele mai subtiri iPod-uri produse de Apple pana in prezent, precum si trei noi versiuni de iPod Touch.

Noile modele iPod Nano, cel mai bine vandut player de la Apple, se vor vinde la preturi de 149 dolari (versiunea de 8 GB de memorie), cu 50 de dolari mai putin decat modelul anterior si cu 199 dolari (versiunea de 16 GB de memorie care permite rularea a 24 de ore de muzica si patru ore de fisiere video). Jobs a mai prezentat de asemenea trei noi versiuni de iPod Touch, mai subtiri si cu marginile rotunjite, spre deosebire de versiunile anterioare.

iPod Touch in varianta de 8 GB va costa 229 dolari, iar versiunea cu cea mai mare capacitate de memorie, de 32 GB va costa 399 dolari. Asteptarile au vizat si noutati pe segmentul laptop-urilor, dar acest lucru nu s-a intamplat. Slab, dar vesel, in deja cunoscuta aparitie in blugi si camasa neagra, in timpul prezentarii noilor produse, Steve Jobs a tinut sa glumeasca pe seama mult discutatei sale stari de sanatate:

”Relatarile despre moartea mea sunt in mare masura exagerate”, a spus acesta, citandu-l pe Mark Twain.

Jobs a facut astfel referire la gafa celor de la Bloomberg, care in mod accidental i-au publicat pe site necrologul, sters apoi la scurt timp.

Prezentarea noilor iPod-uri: