Epson estimeaza ca afacerile sale in Romania vor creste cu peste 10% in acest an, pana la 15 milioane de euro, a declarat directorul de vanzari si marketing al companiei, Simona Decuseara. Categoriile cu cele mai mari cresteri vor fi proiectoarele si multifunctionalele cu jet de cerneala.

In primul semestru, Epson a vandut in valoare de circa sapte milioane euro. Proiectoarele au crescut puternic, iar vanzarile au ajuns la 1.500 de unitati, pe o piata unde s-au vandut in total 10.000 de unitati in primele sase luni. Compania vrea sa ajunga la o cota de 20% din piata, fata de 15% in prezent. Compania a vandut 26.000 de multifunctionale cu jet de cerneala in primul semestru al anului, iar pana la finele lui 2008 si-a propus sa ajunga la 60.000.

Pretul mediu de vanzare al unui proiector Epson in Romania este de circa 750 de euro, in timp ce o multifunctiomala cu jet de cerneala costa in medie 69 - 79 euro.

Simona Decuseara asteapta ca Epson sa aiba o cota de 10% pe piata imprimantelor in Romania. Ea crede ca per total se vor vinde in tara circa 700.000 de imprimante, in crestere usoara fata de anul trecut. Epson estimeaza ca vor creste puternic vanzarile de imprimante destinate tiparirii fotografiilor, in special pentru cele de dimensiuni mari.

Epson a deschis reprezentanta din Romania in octombrie 2006, iar in prezent biroul are sapte angajati.

Seiko - Epson Corporation are circa 92.000 de angajati pe plan mondial.