Producatorul local de solutii pentru securitate informatica BitDefender estimeaza ca piata romaneasca de securitate IT va avansa anul acesta cu 20% pana la o valoare de sase milioane euro, a declarat Razvan Valceanu, director BitDefender pentru Romania. Compania va termina anul cu o cota de peste 40% pe aceasta piata, iar la anul vrea sa ajunga spre 50%, au spus oficialii producatorului, la evenimentul de lansare a noii suite de securitate BitDefender 2009.

Valceanu spune ca fiind an electoral, multe proiecte ale administratiei sunt blocate, lucru care franeaza cresterea pietei de solutii de securitate, piata care depinde mult de numarul de calculatoare vandute si de penetrarea internetului. Compania estimeaza ca piata de securitate IT va creste si la anul cu 20%.

BitDefender nu a renuntat la listarea la bursa, aceasta inca este posibila chiar si in 2009, insa in prezent se analizeaza obtiunile. O listare in SUA ar fi buna pentru imagine, dar nici listarea la Bucuresti nu poate fi exclusa. "Am impus in companie regulile de transparenta care sunt cerute pentru listare, lucru foarte bun", spune Valceanu care adauga ca in 2008 listarea este exclusa din cauza evolutiei negative a pietei.

Doar 5% din vanzarile BitDefender sunt realizate in Romania, iar cea mai importanta piata e Franta. Baza de clienti este de circa 40 de milioane pe plan mondial, conform estimarilor companiei.

Peste 70% din cifra de afaceri a BitDefender este obtinuta de reteaua de parteneri formata din sapte distribuitori si peste 500 de reselleri.

Anul trecut un grup de sapte investitori romani si americani a platit sapte milioane dolari pentru a prelua o participatie sub 7% din BitDefender, evaluand compania la peste 100 milioane dolari.

Compania infiintata in 2001 are trei birouri in SUA dar si filiale in Germania si Spania.

Compania a lansat joi noua suita de produse de securitate BitDefender 2009 care include pachetele Internet Security, Antivirus si Total Security.