IBM a anuntat un profit net peste asteptari in al treilea trimestru si isi mentine prognozele pentru intregul an, calmand temerile conform carora criza economica aduce scaderi crunte ale cererii in IT&C, scrie Reuters.

Actiunile IBM au urcat dupa ce compania a anuntat rezultate peste asteptari, iar alte companii din IT au vazut o crestere a actiunilor, dupa ce titlurile scazusera puternic pe fondul crizei care a facut ca multi sa se teama de o scadere puternica a cheltuielilor companiilor in sectorul IT.

IBM a anuntat ca profitul net a urcat cu 20% in al treilea trimestru, pana la 2,8 miliarde dolari, in timp ce veniturile au urcat cu 5%, pana la peste 25 miliarde dolari.

Analisti citati de Reuters spun ca rezultatele IBM sunt vesti bune, dar nu sunt semnul ca perioada grea a incetat, mai ales ca luni, spre exemplu, SAP a anuntat o scadere accentuata a vanzarilor.

IBM a anuntat profituri de 2,05 dolari/actiune, peste asteptarile analistilor care estimau 2,01 dolari/actiune. Totusi, analistii Reuters estimau venituri mai mari, 26,5 miliarde dolari.

IBM isi mentine previziunile pentru anul 2008, fapt care este o performanta in contextul actual, crede presedintele companiei de investitii Holland&Co.

Actiunile HP au crescut cu 3% cele ale Dell au avansat cu 2%, iar Microsoft si Oracle au crescut cu cate un procent.