Politia norvegiana cerceteaza compania Fast, pe care Microsoft a cumparat-o cu peste un miliard de dolari, pentru posibile fraude in contabilitate si perchezitioneaza sediul firmei vizate pentru ca dovezile sa nu dispara, informeaza Reuters.

Divizia insarcinata cu combaterea infractionalitatii economice face perchezitii pentru a asigura dovezile. Acuzatiile se refera la perioada anterioara momentului in care Microsoft a cumparat compania Fast (Fast Search and Transfer ASA), furnizor de tehnologie IT pentru companii. Cei de la Fast sunt acuzati de incalcarea regulilor contabilitatii pe motiv ca ar fi modificat registrele contabile in care au introdus venituri pentru care nu exista nicio baza.

Fast e acuzata ca a prezentat potentiale contracte ca si cand ar fi fost deja semnate, in prezentarea catre alti investitori dar si catre piata de capital.

In iunie, autoritatile norvegiene anuntasera ca vor cerceta si auditorul companiei Fast, Deloitte&Touche.

Fast a fost cumparata de Microsoft in februarie anul acesta, pentru 1,2 miliarde dolari. Compania scandinava era al doilea mare furnizor mondial de software de cautare pentru clientii companii. Programele permit firmelor sa-si aranjeze documentele interne si angajatilor sa aiba acces rapid la orice din bazele de date. Fast s-a infiintat acum zece ani, iar printre concurentii sai se numara Autonomy Corp. si Endeca Technologies Inc.

Printre clientii Fast in Norvegia se numara politia si Ministerul Justitiei.