Windows 7, noul sistem de operare pe care Microsoft il va lansa peste un an si ceva, va fi asemanator cu Vista, insa mult mai bun, a declarat Steve Ballmer, CEO al Microsoft, citat de computerworld.com. Seful Microsoft spune ca lansarea Windows 7 e una extrem de importanta iar noul sistem nu e doar o usoara restilizare in comparatie cu Vista, ci are multe noutati.

"Windows 7 e Vista, insa mult mai bun", a spus Ballmer intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri la un simpozion Gartner.

Ballmer a fost intrebat cum va face sa incline balanta intre pericolul de a aduce prea multe schimbari la Windows 7, creand probleme de compatibilitate, si riscul de a modifica prea putin, dand clientilor motiv sa nu faca upgrade. Seful Microsoft a raspuns ca Windows 7 va avea o interfata mai simpla si va fi mai performant.

Ballmer i-a contrazis pe cei care spun ca Windows 7 va fi o lansare de importanta redusa si sustine ca e un eveniment de prima mana fiindca o perioada de doi ani si jumatate e suficienta pentru ca noul sistem sa fie intr-adevar diferit fata de predfe.

Discutiile despre cat de diferit va fi Windows 7 in comparatie cu Vista au pornit de ceva vreme, iar zgarcenia Microsoft in a da informatii despre noul sistem i-a facut pe multi sa concluzioneze ca "7" va fi doar un upgrade minor. Totusi, Microsoft i-a contrazis si prin vocea lui Ballmer dar si prin cea a lui Mike Nash, vicepresedinte Windows product management, cel care a confirmat recent, oficial, ca viitorul sistem de operare se va numi Windows 7.

Despre Windows 7 s-a scris ca va "imprumuta" o parte din caracteristicile lui Vista dar va include si comenzi touch-screen. Spre exemplu pot fi inchise ferestre doar atingand ecranul, iar tot prin atingeri ale monitorului pot fi mutate fisiere sau se va putea face zoom pe poze. Ramane de vazut daca informatiile sunt exagerate.