Sony retrage din magazine jocul LittleBigPlanet destinat consolelor video, dupa ce s-a descoperit ca pe coloana sonora este o melodie care contine fraze din Coran, fapt jignitor la adresa musulmanilor, scrie BBC.

Milioane de copii sunt retrase dupa ce o melodie de fundal, interpretata de cantaretul Toumani Diabate, nascut in Mali, contine doua fraze din Coran. Sony si-a cerut scuze si spune ca versiunea modificata, in care frazele din cartea sfanta a islamului nu vor mai fi prezente, va iesi luna viitoare.

Sony prezinta jocul proaspat lansat ca fiind o revolutie in domeniu, permitand gamerilor sa-si creeze propriile nivele, pe care apoi le pot impartasi cu prietenii, prin intermediul internetului. Cronicarii au avut cuvinte de lauda despre noul joc, unii spunand ca este atat de simplu si bine conceput, incat atat jucatorii inraiti, cat si incepatorii, se pot transforma in dezvoltatori de jocuri, noteaza cotidianul The Telegraph.

Sony a mai avut probleme legate de religie in jocurile sale. Acum un an si jumatate compania si-a cerut scuze Bisericii Anglicane, dupa ce cateva scene dintr-un joc video foarte violent s-au petrecut in catedrala din Manchester. Totusi, jocul nu a fost modificat.