Yahoo va prezenta marti un plan de reducere a cheltuielilor care va include si concedieri, scrie Reuters care citeaza surse din piata si adauga ca anuntul va fi facut odata cu anuntarea rezultatelor financiare.

Ramane ca Yahoo sa decida cand va face concedierile si daca operatiunea va fi una de amploare, insa nu va da detalii exacte despre job-urile ce vor fi eliminate, noteaza Reuters. Cei de la Yahoo nu au comentat informatia.

Cotidianul Wall Street Journal noteaza ca numarul disponibilizarilor va trece de cele 1.000 anuntate in trecut de Yahoo.

Dupa ce a refuzat oferta Microsoft, Yahoo a facut schimbari la nivelul conducerii si a anuntat noi produse in incercarea de a opri caderea pretului actiunilor. Compania inca discuta pe tema unei intelegeri cu divizia AOL a Time Warner care la inceput fusese evaluata la 10 miliarde dolari, iar pretul a ajuns la 8 miliarde dolari.

Totusi, foarte recent, Steve Ballmer, CEO Microsoft, spunea ca o intelegere cu Yahoo pe domeniul cautarii pe internet este viabila din punct de vedere economic si inca posibila, desi partile nu discuta pe aceasta tema.