Procurorii DIICOT Valcea si politistii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) audiaza, miercuri, aproximativ 25 de tineri suspectati de fraude pe internet, prin organizarea de licitatii fictive, afirma surse judiciare.

Potrivit surselor citate, la sediul DIICOT Valcea au fost aduse aproximativ 25 de persoane din judetele Valcea, Timis, Satu Mare si Caras Severin, pentru cercetari si audieri, dupa ce oamenii legii au facut perchezitii la domiciliile acestora.

Tinerii sunt suspectati ca organizau licitatii fictive pe internet, in urma carora au obtinut sume de sute de mii de euro, persoanele inselate fiind din Romania, Austria si SUA.

Peste 40 de perchezitii au fost facute, incepand de miercuri dimineata, la locuintele din Ramnicu Valcea, Barlad, Bucuresti, Resita si Satu Mare ale unor persoane suspectate de infractiuni pe internet si audiate de procurorii DIICOT Valcea, potrivit Politiei Romane.

Procurorii urmeaza sa decida daca emit ordonante de retinere pentru cei dusi la audieri.

Conform acelorasi surse, tinerii nu ar avea legatura cu cele 20 de persoane arestate in cazul Malware, in luna iunie, dupa ce ar fi obtinut peste 400.000 de euro, intrand ilegal in sisteme si conturi bancare si organizand licitatii fictive pe diferite site-uri.

Sursa: Mediafax