Microsoft a afisat profit peste asteptari in trimestrul trei dar si-a redus previziunile de venituri pentru anul fiscal ce se va incheia in vara lui 2009, informeaza Reuters. Veniturile si profitul companiei au crescut, pe fondul lansarii unor noi produse pentru servere si baze de date, chiar daca in septembrie vanzarile au incetinit, pe fondul incertitudinilor aduse de criza.

Profitul net al Microsoft a urcat la 4,37 miliarde dolari, de la 4,29 miliarde in perioada similara a anului trecut (iulie - septembrie). Veniturile au urcat cu 9%, pana la 15,06 miliarde dolari. Analistii consultati de Reuters estimau venituri de 14,8 miliarde dolari.

Rezultatele pot fi considerate bune, dat fiind ca multi investitori se asteapta la ce-i mai rau din cauza crizei creditelor. Compania a avut un trimestru bun si a redus foarte putin prognozele pentru intreg anul fiscal, crede Andy Miedler, analist la Edward Jones.

Pentru intreg anul fiscal care se incheie in iunie 2009, Microsoft estimeaza venituri de 64,9 - 66,4 miliarde dolari, usor mai scazute decat estimarile initiale: 67,3 - 68,1 miliarde dolari.

Pentru trimestrul curent, prin traditie cel mai bun din an, compania estimeaza venituri de 17,3 - 17,8 miliarde dolari. Analistii estimau 17,9 miliarde dolari.