Sony urmeaza sa retraga de pe piata 100.000 de baterii instalate la cinci marci de laptop-uri, dupa ce unii clientii s-au plans ca aparatele se supraincalzesc si in cazuri izolate laptop-urile au luat foc, scrie Reuters. Cele cinci marci sunt HP, Toshiba, Dell, Acer si Lenovo.

Sony spune ca recall-ul va avea efecte nesemnificative asupra castigurilor sale si e foarte mic in comparatie cu cel din 2006, cand 9,6 milioane de baterii au fost retrase, cu un cost total de 360 milioane dolari.

Au fost raportate 40 de cazuri in care notebook-urile s-au supraincalzit, iar in patru cazuri, utilizatorii s-au ales cu arsuri usoare si in 21 de cazuri, laptop-urile au fost afectate, conform unui purtator de cuvant al Sony.

Recall-ul afecteaza 74.000 de laptop-uri HP, 14.000 Toshiba si altele de la Dell, Acer si Lenovo. Sony a pus defectul pe seama unor schimbari facute acum patru ani in fabrica, modificari ce au afectat calitatea. Probleme au aparut si din cauza unor materii prime, mai spune Sony.

Japonezii au initiat si luna trecuta o actiune de verificare pentru aproape jumatate de milion de baterii folosite la laptop-urile Vaio, tot in urma plangerilor legate de supraincalzire.